ÚJ SZAVAZÁS!

2010. július 10., szombat











Ki is valójában Vona Gábor?




Vona Gábor (szül. Zázrivecz Gábor,Gyöngyös,,1978) politikus, országgyűlési képviselő. A Jobbik jelenlegi elnöke és a 2010-es országgyűlési választásokon a párt miniszterelnök-jelöltje volt. 2010-től a Jobbik parlamenti frakcióvezetője valamint a feloszlatott a Magyar Gárda volt elnöke. Képesítését tekintve történelemtanár
.

Mind anyai, mind apai ágról kisparaszti családból származik, ennek tulajdonítja a föld szeretetét és antikommunista elveit. Édesapja húgának családja ma is gazdálkodik Hevesen.Másik meghatározó családi élménye apai nagyapja (szintén Vona Gábor) halála volt, aki Erdélyben esett el a szovjet csapatok ellesorán. Apai nagyanyja ezután feleségül ment Zázrivecz Józsefhez aki nevére vette Vona Gábor apját, így születhetett meg Zázrivecz Gábor néven 1978-ban Gyöngyösön. Apja eredeti nevét Vona csak egyetemista korában vette fel, valamikor 2000 után.

Az ELTE Bölcsészettudományi Karán, történelem szakon végzett, három évig pszihológiát is hallgatott, de csak nagyon rövid ideig dolgozott a tanári pályán. Feleségével Óbudán élnek és nevelik első gyermeküket, Benedeket.

Az egyetem elvégzése után a Piarista Gimnázium alkalmazottja volt, majd 2004-ben elkezdett dolgozni egy nemzetközi nyelviskolánál mint oktatásszervező. 2006-ban egy biztonságtechnikai, majd 2008-tól egy szoftverfejlesztő cégnél dolgozott értékesítői feladatkörben.

Angolul középfokon,olaszul társalgási szinten beszél.


Az egyetemi tanulmányai alatt részt vett az ELTE Hallgatói Önkormányzat elnökségének munkájában, elnöke volt a Keresztények egyetemi alapszervezetének, 2002 után pedig Orbán Viktor meghívására tagja lett a Szövetség a Nemzetért Polgári Körnek, amelyből 2003-ban saját elhatározásából kilépett. Közéleti tevékenysége legmeghatározóbb pillanata az volt, amikor részt vett a Jobboldali Ifjúsági Közösség 1999-es megalapításában. Az ifjúsági szervezetből párttá alakult Jobbik alakuló kongresszusán, 2003 őszén a párt egyik alelnökévé, a 2006. novemberi tisztújításon pedig elnökké választották. 2007 nyarán alapító tagja és első elnöke lett a Magyar Gárda Egyesület nevű, a Jobbikhoz köthető szervezetnek.

Vezetése alatt a párt gyorsan erősödött, így a 2008-ban alig 1-2%-on álló Jobbik a 2009-es EP-választáson már a 3. legnagyobb erő lett megelőzve 2 parlamenti pártot is, majd a 2010-es OV-on a Jobbik miniszterelnök-jelöltjeként indult,és pártja a szavazatok több mint 16%-át szerezte meg. A Jobbik parlamentbe kerülését követően annak frakcióvezetője lett, a Heves megyei listáról került be.

Az Országgyűlésben 2010-től három bizottságnak a tagja, a Mezőgazdasági-, Szőlészeti és borászati albizottságban, valamint a Megújuló energiával foglalkozó albizottságban foglal helyet.

Rendpártiság, nemzeti radikalizmus és a határon túli magyarság állampolgári jogának megadása jellemzi politikáját.




1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kár, hogy a mostoha-nagyapja is meghalt a háborúban!

http://www.haboruskeresoszolgalat.hu/?id=4&s1=z%E1zrivecz&s2=&s3=&s4=&s5=#id=4&g=6577&o=&s1=zazrivecz

Tehát fel kell tenni mégegyszer a kérdést:

Ki is valójában Vona Gábor?