ÚJ SZAVAZÁS!

2011. november 28., hétfő

Hazánk Nagy Fiai Sorozat !



Viktor, nem ezt ígérted!
Szerző: Elek Attila Független SZABAD EURÓPA www.szabadeuropa.com 2011.11.28.
És igen eljött a 100. nyomtatott szám! Engedjék meg, hogy egy kicsit visszaemlékezzünk az elemzés közben. Tanárként végeztem, mindig is tanár szerettem volna lenni. Az is lettem, de csak 5 évig tanítottam. Elmenekültem. No, nem a gyerekek miatt. Nincs annál szebb dolog az életben, mint, amikor valakinek tudást adsz át. Nincs annál szebb dolog, mint, amikor megtanítasz valakit logikusan gondolkodni. Van valami felemelő abban, hogy azt általad istápolt palánta adatokat mérlegelve, latolgatva, gondolkodva, döntést hoz és kimondja az igazságot. Persze abszolút igazság nincs, mindenkinek saját igazsága van. Mindig is az volt a célom, hogy a tanítványok jöjjenek rá az igazságra. DE! Azért is választottam a matematika szakot, mert ugyanakkor szeretem a rendet is. Szeretem, ha vannak jó, logikus és egyértelmű szabályok. A matematikában nincs pardon. Nem lehet megmagyarázni, hogy 2+2 az nem 4. Illetve lehet, de felesleges. Éppen ez hiányzik a politikából nekem. Megmagyarázzák a megmagyarázhatatlant!

Utáltam, amikor Gyurcsány azt mondta, hogy nem kell félni, nem fog fájni. Utáltam, amikor Orbán azt merészelte állítani, hogy ő még sohasem hazudott. Utálom, amikor a tönk szélén a gazdaság és Kóka pannon pumázik, és Orbán gyorsnaszádozik, és Matolcsy már-már Göbbelsi magaslatokban hazudik sikereket, amikor a vak is látja a csődöt. A legjobban azt utálom, amikor a közönség – minden ellenkező gondolata ellenére – nyal, tapsol és vállat vereget. Az ilyen seggnyaló, helyezkedők miatt veszítettünk el eddig mindent, mi magyarok. Ezért volt Trianon, ezért volt a II. Világháború a Don-kanyarral. Mert sohasem volt egy két bátor ember, aki azt mondta volna az aktuális vezérnek, hogy ide figyelj kedves (Horthy) Miklós! Most komolyan azt hiszed, hogy kerékpárokkal, meg papírtalpú csizmákkal felszerelt 200 ezer fős magyar hadsereg neki tud menni a már akkor 150 milliós Szovjetuniónak, amelynek tízezer számra vannak tankjai? Az oroszoknak, akik -40 fokban még ingujjban sütkéreznek? Mit vársz ettől Miklós hadúr? De nem volt senki sem, aki ellenmondott volna, mint ahogy egyébként Hitlernek sem.
Görgey Artúr, a magyar hadtörténet talán legnagyobb lángelméje. A gyáván megfutó Kossuth azonban bűnbakká tette.
Kossuthnak is az egy szem Görgey mondott csak ellent, meg is kapta a büntetését. Kossuth miután elinalt a vesztes háború után, hóna alatt a pénztárral, Görgeyt kiáltotta ki árulónak, mert letette a fegyvert. És a magyar elhitte, hogy nem Kossuth a gyáva, hanem Görgey az áruló. Az a Görgey, akinek a Bem mellett egyedül ért el katonai sikereket a 1848-49-es szabadságság harcban. Az a Görgey Artúr, aki 1848 telén az orránál fogva vezette és foglalta le az osztrák - Windisch-Grätz által vezetett – főerőket a felvidéken, lehetővé téve a dicsőséges tavaszi hadjáratot. Kit nevez ki erre Kossuth, tavaszra? Dembinszkyt! Igaz ugyan, hogy egy hónapot sem töltött a fővezéri pozícióban, mert pl. a kápolnai csata alatt éppen ebédjét(!) fogyasztotta, a csata helyszínétől 30 kilométerre, a csatáról meg azt hitte, hogy utóvédharcok. A magyar népvezérek nagy átka, hogy nem engednek nálunknál okosabb, jobb és bölcsebb embereket kulcspozíciókba, mert attól rettegnek, hogy mi lesz az ő hatalmukkal. Kossuth, Horthy, Rákosi, Kádár jó példa rá.
És most is Gyurcsány és sajnos Orbán is. Szerintem aránylag (ha van, várjuk a jelentkezőket) kevés ember van e hazában, akik szerint Matolcsy György a legalkalmasabb a posztjára. De azzá teszi a hűsége Orbánhoz. Ennek az a szomorú folyománya, hogy a vezérek - jelen esetben Orbán - is elhiszik, hogy döntésük jó volt. Tényleg elhiszik, hogy ők tévedhetetlenek. Ebből következik, hogy az ő általuk odatett ember is tévedhetetlen. Csakhogy most egy ország jövője a tét. Nem sokra megyünk azzal, ha egy vesztes csata után a vezér szétteszi a kezét, hogy de én legalább megpróbáltam. Ez semmi! Ez rosszabb, mintha meg sem próbálta volna, mert még jobban lenyomja az embereket a sárba. Nincs annál demoralizálóbb, rombolóbb dolog, mint valakinek reményt adni és aztán cserbenhagyni. Ilyenkor persze jön az igazolás, kifogáskeresés. Nem én voltam a hibás, hanem Görgey – mondja a menekülő Kossuth, aki aztán 92 évesen halt meg ágyban párnák közt, miközben itthon haltak a vértanúk. Nem én vagyok a hibás, mondja Orbán, hanem az emútnyóvév, a kommunisták, Gyurcsány! Igen, hát persze!
Viktor, úgy tűnt, hogy mindent tudsz, csak az ikszet kell berakni a neved mellé!
Csakhogy Viktor TE nem ezt ígérted! TE azt mondtad, hogy Magyarországon nem lesz kilakoltatás, ez nem az az ország, ahol bárki is elvesztheti a fedelet a feje felül. Ma meg hetente ugranak ki az emberek a tízedikről, vagy gyújtják magukra a lakást. Mit gondolsz Viktor - amikor ezeket hallod? Viktor TE azt mondtad, hogy nem kell más csak az, hogy ti jöjjetek, lehetőleg 2/3-dal, mert a pénzvilág nem bízik a Bajnaiban csak bennetek és elég csak váltani. Akkor most, miért nem bízik benned a pénzvilág, miért támadja meg Magyarországot, miért spekulálnak ellenünk? TE azt ígérted, hogy nem kell más csak annyi, hogy TE gyere!Viktor TE azt ígérted, hogy nem kell itt semmi más csak egyszeri nagyarányú adócsökkentés. Nem mondtad, hogy kell német növekedés, stabil euro zóna, jó világgazdaság, megfelelő napfolttevékenység, és időjárási viszonyok. TE azt mondtad, hogy nem kell MÁS csak egyszeri nagyarányú adócsökkentés. Viktor, most, hogy hogy kell még más is? Nem értjük!
Viktor TE azt ígérted, hogy nem lesznek megszorítások! Azt mondtad, hogy a megszorítások politikája lejárt. Miután úgy éreztük, hogy mégis megszorítasz elmagyaráztad nekünk, hogy csak az a megszorítás, ha adót emelsz, de nem csinálsz mellé strukturális átalakítást. Viktor elárulnád, hogy a benzin jövedéki adóemelése, a dohánytermékek adóemelése, a szeszes italok adóemelése, a chipsadó bevezetése, a játékadó emelése, a 27%-os ÁFa, a 150% járulékemelés után/mellett pontosan milyen strukturális reformok történtek Magyarországon?
Viktor TE azt mondtad, hogy a magyar gazdaság talpra állítása nem függ a nemzetközi helyzettől a világgazdaságtól, a válságoktól. TE azt mondtad a magyar gazdaság talpra állításához nem elméletek kellenek, hanem 30 markos legény. Viktor, ki az a 28 markos legény rajtad és Matolcsy kívül, akik éppen sikeresen talpra állítják a magyar gazdaságot? Viktor, most komolyan nem kell más csak 30 markos legény? Ma is így gondolod? Mert bizony ezt mondtad 10 millió magyarnak? Nem kell más, csak 30 markos legény. Viktor tudod te, hogy nem színházi szerepre jelentkeztél, hanem a magyar miniszterelnöki posztra pályáztál?Viktor TE azt állítottad, hogy sohasem hazudtál a magyar embereknek, mit gondolsz, hogyan vélekednek rólad a választók? Ne csak azoknak higgyél, akikkel nap, mint nap találkozol és önös érdekből fényes nyalják a hátsódat. Ébredj fel! Hát igen Kedves Olvasók! Itt tartunk ma. Nem látni a megoldásokat, mert hát ugye, van egy olyan érzésünk – joggal - hogy Orbán Viktor sem jött be. Sikerült 1,5 év alatt rosszabb helyzetbe hoznia az országot, mint Bajnai alatt volt, hihetetlen!
A markos legények!
1990-ben kezdtem tanítani, de 5 év után abbahagytam, mert megőrültem a közegtől, a langyos víztől, attól, hogy semmi mást nem csináltak a kollegák, a vezetők, mint, hogy adjon az állam sok pénzt, még és még. Csak a panasz mindenhonnan. És igen nem tetszett, hogy a magyar ember sír! Mindig sírunk! És elhittük, hogy nekünk nincs semmi feladatunk sem csak annyi, hogy azt várjuk, hogy a politikusok adjanak nekünk pénzt. Pedig nem ez a feladata a politikának. Az lenne a feladata, hogy hagyja békében dolgozni az embereket. Hagyja békén a vállalkozásokat. Ne adóztasson halálra! Alkossa meg a szabályokat, de aztán lépjen hátrébb, és ne akarjon folyamatosan hatalmat gyakorolni. 1995 óta vállalkozóként élek és tudom, mi kellene. Egyszerűen hagyni kellene dolgozni a vállalkozásokat. A magyar ügyes ember. De egyet biztos nem szabad, elszedni tőlük, amit megtermeltek adó formájában. És nem szabad őket egymásnak ugrasztani. Azt oszd meg és uralkodj elvére nagyon vevő a magyar. Itt szembe van állítva a nem létező kommunista a nem létező fasisztával. A vállalkozó az alkalmazottal. Az anyaországi magyar a határon túli magyarral. A jobboldali, a baloldalival és a liberálissal. A nemzeti mindenkivel.
Csak egymásra acsarkodunk!
Sajnos innen úgy látjuk, hogy a cél nem igazán a haza felemelése, hanem a hatalom megtartása. Viktor emlékszel, még mit követeltél 4 éve. Szakértői kormányt! Hát láss hozzá! Csinálj már egy szakértői kormányt!Tudtuk, hogy a pénzvilág irányítja a világot? Tudtuk! Tényleg azt hitted, hogy majd TÉGED azzal, hogy odaadod nekik a nyugdíjvagyonunkat, azzal bevesznek a brancsba? Komolyan azt gondoltad? Most komolyan csodálkozol, hogy kemény a kormányzás, és nem csinálhatod azt, amit akarsz, hanem a pénzvilág diktál?
Könyörgöm Viktor 8 éved volt rá, hogy kitalálj valami életképes stratégiát a nemzetközi pénztőke ellen és csak erre tellett? Matolcsyra, meg a nyugdíjvagyonra? Viktor a TE nagy erényed a kaméleonság, a túlélési képesség. Használd ezt a tudásodat az ország érdekében is végre már. Nincs mese, most neked kell kitalálni, hogy hogyan tovább! De lehetőleg ne úgy csináld, mint Kossuth, hogy miután elbuktunk, rákened valakire (tudod, Görgey, Kun Béla, a komcsik, az UFO-k, stb), te meg lelépsz a pénzzel.
Ha kíváncsi, hogy milyen út vezet a valódi nemzeti önrendelkezés felé, ha érdekli, hogy mit lehetne tenni a dolgok jobbra fordulása érdekében, rendelje meg most AKCIÓS áron a Független SZABAD EURÓPA nyomtatott változatát. Köszönjük! Előfizetési feltételek itt!