ÚJ SZAVAZÁS!

2010. július 3., szombat

















The story of Stuff



The Story of Stuff egy 20-perces, tökéletesen érthető, gyors iramú, tényekkel teli mély bepillantás termelési és fogyasztási szokásainkba.Feltárja a kapcsolatokat a hatalmas számú környezeti és társadalmi probléma között, és összehív minket, hogy építsünk egy jobban fenntartható igazságos világot.

Jó szórakozást!








Spanyolország a végső győztes?



A 2010 foci VB kezdetekor egy játékot indítottunk.Azt kérdeztük olvasóinktól,hogy szerintük ki lesz a végső győztes.


Íme a szavazás végeredménye:

1.SPANYOLORSZÁG 38%

2.BRAZÍLIA 25%

3.NÉMETORSZÁG 13%
4.ARGENTÍNA 8%

5.FRANCIAORSZÁG 4%

5.ANGLIA 4%

5.HOLLANDIA 4%

5.OLASZORSZÁG 4%










Sikeresen fellebezett Zentai Károly




Sikeresen fellebbezte meg a háborús bűnökkel vádolt Zentai Károly azt a miniszteri döntést, amely lehetővé tette volna kiadatását Magyarországnak. Az Ausztráliában élő 88 éves vádlott jogi képviselői többek között ügyfelük megrendült egészségügyi állapotára hivatkozva érték el a kiadatási folyamat megállítását.
Elkerülheti kiadatását a magyar hatóságoknak Zentai Károly. A 88 éves ausztráliai magyar egy korábbi helyi belügyminiszteri döntést fellebbezett meg sikeresen, ügyvédei azzal érveltek, egészségügyi állapota nem teszi alkalmassá a Magyarországra való utazásra. A vádlott családja által pénteken nyilvánosságra hozott dokumentumok szerint Zentai nemrég agyvérzést kapott, emellett több bordája is eltört. Jogi képviselői szerint azért is volt hibás a miniszteri döntés, mivel ügyfelüket Magyarországon hivatalosan nem vádolták meg semmivel, csupán kihallgatni akarták. A hírt így tudosította a 'magyar' ATV:



2010. július 2., péntek

HUN-közösség felajánlás kérése

35 árvízkárosult gyermek számára kaptunk felajánlást táborozásra, de a szállításuk nem megoldott. Ebben kérünk segítséget, nem anyagi felajánlás formájában.
A tábor július 11-én indul. 5 napos, és Felsőzsolcáról volna az indulás a Dunakanyarba, a tábor végeztével ide kéne visszahozni a gyerekeket.

Érdeklődni, jelentkezni a tábor szervezőjénél,

Halász Péter
Tel: 06 30/2838686
E-mail: halaszp58@gmail.com

vagy nálam,
Krafné Ildikó
Tel: 06 30 3888954
E-mail: anahita@c2.hu

Aki tud, kérem segítsen!

2010. július 1., csütörtök


A Föld tíz legszörnyűbb országa


Íme a világ tíz legszegényebb, illetve legkevésbé biztonságos országa 2009-ből. A diktatúráktól elkezdve az éhezésen át egészen a brutális katonai alakulatokig vagy az öngyilkos merénylőkig sok oka van e vidékek nyomorúságának.

A Foreign Policy idén is elkészítette azt a listát azokról az országokról, ahol a legrosszabb élni. A Reménytelen Államok Listájának első tíz helyezettje, vagyis a leggyengébb, legsebezhetőbb országok reménytelenségét mutatja, hogy évek óta a listán vannak.

A listán a hatvan legrosszabb országot sorolják fel, amelyek között több európai is akad. Harminchetedik helyen szerepel Grúzia, ötvennyolcadik Moldova, és végül hatvanadik Bosznia-Hercegovina, de a listán szerepel Egyiptom, Izrael és Nepál, vagy éppen a nemrég földrengést elszenvedő Haiti.

Az elmúlt hat évben a top 10 folyamatosan 15 boldogtalan ország között oszlik meg. A lista idén 90 ezer nyilvánosan elérhető forrást használt fel 177 ország vizsgálatához, majd egy 12 fokozatú skálán helyezte el azokat az állam lepusztultságának mértékéhez képest - a menekültek tömegétől a gazdaság összeroppanásáig, az emberi jogok megsértésétől a biztonsági fenyegetettségig vizsgáltak szempontokat.

A lista élén hét afrikai és három ázsiai ország van.

1. Szomália

Szomália az elmúlt három évben folyamatosan vezeti az FSI listáját [1], politikai és humanitárius katasztrófák egyszerre sújtják, ráadásul a nemzetközi közösség képtelen volt választ találni az ország problémáira. A két évtizedes káosz után az ország ma iszlamista katonai csoportok ellenőrzése alatt áll. Ezek közül a legismertebb és legerősebb az al-Sabab, de vetélytársa, a második helyre szorult Hizbul semmiben sem marad el mögötte brutalitásban – nemrég két szomáliai állampolgárt végeztek ki, mert meccset néztek. A tengerpart mentén kalózok gyötrik az elhaladó hajókat, gyakran túszként tartják fogva a matrózokat és csak magas váltságdíj ellenében engedik szabadon őket. 2009-ben a becslések szerint 89 millió dollárt szereztek váltságdíjakból.

Az országnak van ugyan kormánya, de még a fővárosban sem tudnak rendet tartani.


2. Csád

Csád gondjairól leginkább úgy írnak, mint a Darfur melletti legnagyobb konfliktushelyzetről. A bennszülöttek konfliktusai miatt nagyjából 200 ezer ember vándorolt el, és a paranoid vezető, Idriss Déby uralma alatt az élet elviselhetetlenül nyomorúságos. Déby a lakosságnak szánt humanitárius segélyeket a katonasághoz irányította, több ellenzéki ellenlábasát is letartóztatta. A dolgok akkor fordultak még rosszabbra, amikor az ENSZ békefenntartók is elkezdtek kivonulni az államból.



3. Szudán

A következő év döntő jelentőségű lesz Szudán életében, talán még inkább mint 1956 volt, vagyis az ország függetlenségének kikiáltása. 2011 januárjában ugyanis Dél-Szudán lakossága népszavazáson fog dönteni arról, hogy autonóm régióvá válnak-e, vagy kiválnak az országból, és független államot hoznak létre. Elemzők szerint erre még jócskán várni kell, és már most biztosak benne, hogy a kiválás nem fog zökkenőmentesen menni. Omar Hasszan al-Basir elnök szeretné már most minél szorosabb ellenőrzés alatt tartani a déli országrészt, ahol az ország olajkészlete található.



4. Zimbabwe

Az élet Zimbabwében kétségtelenül jobb, mióta hatalommegosztó egyezmény született 2009-ben Robert Mugabe, az országot 1980 óta uraló diktátor és legnagyobb ellenfele, a jelenlegi miniszterelnök, Morgan Tsvangirai között. Az infláció csökkent az eddigi 230 millió százalékról (ez konkrétan azt jelenti, hogy ami ma egy dollárba kerül, azt másnap már 6300 dollárért tudjuk megvenni), az áruk visszakerültek a polcokra, a segélyszervezetek újra dolgozhatnak, az ország pedig képes külföldi hitelhez jutni a regionális bankokból és Kínából.

A rossz hír azonban az, hogy Mugabe továbbra is fenntartja diktatórikus szabályait, például hivatalba lépésének harmincadik évfordulóját fanfárok zenéjére bevonuló, katonai egyenruhába öltöztetett kisfiúkkal ünnepelte. Mugabe és Tsvangirai nem működnek együtt, és csak kivételes alkalmakkor beszélnek. Mivel hónapok óta semmi jele sincs fejlődésnek, mindkét vezető az új választásokban látja az egyetlen kiutat.



5. Kongói Demokratikus Köztársaság

A Kongói Demokratikus Köztársaság az élő példa arra, amikor egy országot gazdag erőforrásai tesznek tönkre. A világ egyik legbőségesebb, legváltozatosabb és leginkább kitermelhető ásványianyag-készletével rendelkező országáról van szó, amit azóta zsigerelnek ki folyamatosan, amióta belga gyarmatosítói tudomást szereztek gazdagságáról. Manapság a hadsereg és lázadó csoportok, milíciák fosztják ki erőforrásait, miközben a bányászok csekély munkabértért dolgoznak. Az emberek helyzete itt a világon az egyik legelkeserítőbb. A lakosság fele gyerek, az átlagéletkor 54 év. Százezrek halnak meg egyébként gyógyítható betegségekben.



6. Afganisztán

Az ország gyakorlatilag folyamatosan háborúban áll. A Szovjetunió kilenc évig tartotta megszállás alatt a 80-as években, az Egyesült Államok pedig 2001-ben indított hadjáratot az al-Kaida terrorista szervezet kiképző táborainak elpusztítására, a tálibok megbuktatására.

A túlerő ellenére az amerikaiak nem értek el egyértelmű sikereket Afganisztánban, hiszen a tálib ellenállás továbbra is tartja magát egyes vidékeken és a központi kormány hatalma is csak külföldi katonai segtíséggel tartható fenn.



7. Irak

Irak 2003-ban még a toplista élén állt. Amerika 2003-ban katonai offenzívát indított az országban, hogy megdöntse Szaddam Huszein diktatúráját.

A siíta és szunnita vallásúak között már korábban is fennálló konfliktusok a megszállás után brutálisan kifejeződtek, az öngyilkos merényletek és az ezeket követő megtorlások miatt több mint kétmillió iraki menekült el az országból, nagy részük nem is szándékozik visszatérni. 2007-ben az erőszak elérte tetőpontját, az ország etnikai és vallási vonalak mentén polarizálódott. A nemrég tartott parlamenti választások az állítólagos csalások ellenére az arab országokban tartott legszabadabbak közé sorolható. A törékeny egyensúlyt azonban bármi felboríthatja, az olaj feletti jogok, a szunnita-síta viszály, vagy az USA hadosztályainak már megkezdődött kivonulása.



8. Közép-afrikai Köztársaság

Bár jelentősen javult a helyzet, miután a lázadók főbb csoportjai és a kormány 2008-ban békét kötöttek, teljes nyugalomról még szó sincs. Az ország egyes részeit - a régióban több országban is aktívak - a Lord's Resistance Army, vagyis az Úr Ellenálló Hadserege tartja rettegésben. A legendásan brutális lázadócsoport fosztogat és embereket rabol el, akiket aztán besoroznak. Eközben François Bozizé, a 2003-ban hatalomra került egykori katonatiszt kiürítette az ország pénztárát saját katonai alakulata hasznára. Az ország szinte semmilyen modernizációt nem hajtott végre Franciaországtól való függetlenedése óta, mely nagyjából 50 évvel ezelőtt történt.



9. Guinea

Az elmúlt 18 hónap olyan volt az ország életében, mint egy hullámvasút, ám sokkal több mélységgel, mint magaslattal. Miután hosszasan kormányzó elnökük, Lansana Conté 2008-ban meghalt, renegát lázadó katonák egy csoportja megszerezte a hatalmat, és egy, a hadseregben szolgáló kapitányt, Moussa Dadis Camarat nevezték ki elnöknek. Camara gyorsan bebizonyította, hogy nem más, mint megtévesztő, kiszámíthatatlan és erőszakos uralkodó. 2009 szeptemberében guineai csapatok 150 ellenzéki vezetőt mészároltak le az ország nemzeti stadionjában egy tüntetést megtorolva, amivel nemzetközi felháborodást váltottak ki. Hónapokkal később Camarát saját testőrei egyike lőtte le, aki azt állította, hogy a katonai junta vezetője kényszerítette őt a mészárlásokra. A sérült Camara elmenekült az országból, hogy orvosi segítséget kaphasson. Június 27-én lesznek a választások.



10. Pakisztán

Pakisztánt már többször is a világ legveszélyesebb országának választották. Vad északi része remek búvóhelyet nyújt a táliboknak és az al-Kaidának, miközben más militáns csoportok a városi részek fölött nyernek egyre nagyobb hatalmat. Több mint 3 millió pakisztáni civil hagyta el lakhelyét a lázadások miatt 2009-ben – ez a ruandai népirtás óta a legnagyobb létszámú népmozgás.











Morvai Krisztina cselekvésre szólítja fel az EU-t Gáza ügyében

Morvai Krisztina ismételten felszólalt a GUE képviselőcsoport által, az Európai Parlamentben rendezett, a Gázai humanitárius segélyflottilla elleni izraeli támadásról szóló meghallgatáson.

Morvai Krisztina felszólalásában a politikai deklarációk helyett konkrét lépésekre szólította fel képviselőtársait. Javasolta, hogy fogadjanak egy nyilatkozatot, amelyben az EU-t felszólítják az Izraellel kötött 2000-ben hatályba lépett társulási megállapodás - Euro-mediterrán megállapodás - felmondására, valamint hogy az EU tiltsa be az izraeli telepesek által termelt áruk importját az EU-ba, ily módon gyakorolva gazdasági nyomást Izraelre az emberi jogok és a nemzetközi jog betartatása érdekében.

A humanitárius akcióról röviden: Ciprusról kiindulva több hajón hatszáz civil utazott Gáza felé, hogy építési anyagokat (tégla, cement), alapvető élelmiszereket, egészségügyi csomagokat, iskolai felszerelést szállítsanak a Gázai övezetbe, ezzel ténylegesen megtörve a nemzetközi joggal ellentétes, a palesztin lakosságot mélyszegénységbe kényszerítő izraeli blokádot és felhívva a nemzetközi közösség figyelmét a palesztin nép elfogadhatatlan helyzetére. A humanitárius konvojt hajnali négykor, még nemzetközi vizeken, az izraeli hadsereg letámadta, ezzel kilenc ember halálát, és további ötven sebesülését okozva. Az izraeli hadsereg a támadás után a civileket jogtalanul és embertelen körülmények között fogva tartotta, bebörtönözte, sokukat megkínozta.

A konvoj részvevői a megélt traumák ellenére nem adják fel, hanem követelik, hogy a szállítmányuk jusson el a gázaiakhoz, és követelik egy független nemzetközi vizsgálóbizottság felállítását a történtek kivizsgálására, valamint eredeti céljuknak is megfelelően a blokád teljes és maradéktalan feloldását!

Az eseményen három szemtanú számolt be az izraeli támadó akcióról, elmesélve mindazt a brutalitást és az emberi méltóságot lábbal tipró bánásmódot, amellyel az izraeli hadsereg viseltetett a humanitárius akció tagjaival szemben.

Norman Peach, a Bundestag volt tagja, a Hamburgi Egyetem tanára, aki jelen volt a Free Gaza flottillán a támadáskor, a nemzetközi jog szakértőjeként az izraeli hadsereg akcióját kalóztámadásnak minősítette: Izrael ugyanis nemzetközi vizeken támadta meg a civil humanitárius segélyszállítmányt, a hajók fedélzetén lévő embereket elfogta, megkínozta, és fogva tartotta, a hajókat és azokon lévő szállítmányát lefoglalta.

Ez a kalóz cselekmény nemzetközi jogellenes, a IV. Genfi konvenciót sérti.

Az EU és Izrael közti Euro-mediterrán megállapodás 2. cikke szerint az EU és Izrael "közötti kapcsolatok, valamint a megállapodás minden rendelkezése az emberi jogok és a demokratikus alapelvek tiszteletben tartásán alapul, amelyek a Felek bel- és külpolitikáját irányítják és a megállapodás alapvető elemét jelentik."

A 79. cikk (2) bekezdése úgy rendelkezik, hogy "ha valamelyik fél úgy véli, hogy a másik fél nem teljesítette a megállapodásból eredő valamely kötelezettségét, megfelelő intézkedést hozhat." A 82. cikk továbbá kimondja, hogy "bármelyik fél, a másik fél értesítésével, felmondhatja a megállapodást."

Morvai Krisztina szerint, mivel Izraellel a megállapodás az emberi jogok és a demokratikus alapelvek tiszteletben tartásán alapul, azok a megállapodás alapvető elemét jelentik, azonban azokat Izrael a gázai blokáddal, a 2009. januári hadművelettel, valamint most legutóbb a humanitárius flottilla megtámadásával oly mértékben sértette meg, hogy ez alapján megértett a helyzet a megállapodás felmondására.

Pörzse Sándor felszólalása a Parlamentben (2010.06.30.)





Még parlamenti döntésre várnak a július 1-jei adóváltoztatások

Várhatóan július közepétől, visszamenőleges hatállyal emelkedhetnek törvényi erőre a hónap első napjától tervezett adóváltozások - pontosította a kormányszóvivő korábbi nyilatkozatát. Nagy Anna hangsúlyozta: a hét kisadó megszűnéséről, valamint a társasági adó csökkentésről és az örökösödési illeték változásokról szóló javaslatok péntek délig kerülnek az Országgyűlés elé, ahol a képviselők sürgőséggel tárgyalják majd azokat. A szóvivő elmondta, hogy feltehetőleg pontatlanul fogalmazott tájékoztatóján, amikor közölte, hogy július 1-jével csökkent a társasági adó, megszűnt hét kisadó, illetve az öröklési és ajándékozási illeték vér szerinti rokonok, valamint örökbefogadott gyermekek esetében. A kormány tervei szerint a javaslatok elfogadása után visszamenőleges hatállyal július elsejétől valóban megszűnhet az öröklési és ajándékozási illeték egyenes ági, vér szerinti rokonok és örökbefogadott gyermekek esetében, továbbá mintegy 250 ezer magyar vállalkozásnak lesz könnyebb az élete, az eddigi 19 százalékos társasági adó 500 millió forint adóalapig történő 10 százalékra csökkenésével, illetve szintén ettől a dátumtól szűnhet meg hét kisadó is - fejtette ki a kormányszóvivő.

Hozzátette: a kabinet szerdai kormányhatározata értelmében július elsejétől biztosan nem emelkedik a földgáz ára.



Magyar Nemzeti Gárda avatás és megemlékezés a Bajtársiasság Napján



2009. július 4-én a rendőrség brutálisan feloszlatta az Erzsébet téren gyülekező gárdistákat. A Jobbik elnökét, Vona Gábort bilincsbe verve vitték el.
Most vasárnap együtt emlékezünk az egy évvel ezelőtti terrorra, az azóta alakult Magyar Nemzeti Gárda avató ünnepségén.
Felszólalók:
Ifj. Hegedűs Loránt
Murányi Levente
Vona Gábor
Kiss Róbert





Varga B. Tamás: Az bajom van (keserű legényes)

2010. június 30., szerda

2010. június 29., kedd

A Szent Korona eszme és a Szent Korona Tan

Szurkolói focitorna a politikai foglyokért július 18-án (HVIM)


A HVIM szervezésében, júliusban kerül megrendezésre a szurkolói focitorna a politikai foglyok megsegítésére.


Részletek ITT!


Vona Gábor felszólalása a Parlamentben (2010.06.28.)


2010. június 28., hétfő

ZENE:Kávészünet: József Attila - Mama





Ellenszavazat nélkül támogatta a Fidesz-frakció Schmitt Pált


Ellenszavazat nélkül támogatta a Fidesz parlamenti frakciója Schmitt Pál jelenlegi házelnök köztársasági elnökké választását - közölte a képviselőcsoport hétfői ülése után Lázár János. A Fidesz frakcióvezetője a parlamentben tartott tájékoztatóján elmondta: a képviselőcsoport megerősítette korábbi döntését is, amely szerint Domokos Lászlót támogatják az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöki tisztségére, Warvasovszky Tihamért pedig az ÁSZ-alelnöki pozícióra. Lázár János tájékoztatása szerint Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök az ülésen kiegészítette, illetve megindokolta javaslatát az ÁSZ elnökének, alelnökének, valamint a köztársasági elnöknek a jelölése kapcsán. Orbán Viktor általános érvényű indoklásában felhívta a képviselők figyelmét arra, hogy a Fidesz soha nem kaphatott volna ilyen méretű társadalmi felhatalmazást az áprilisi választáson, ha baloldali szavazók nem támogatták volna; ezért nagyon fontos, hogy "ne gesztusokat tegyünk, (...) hanem a saját baloldali szavazóink miatt is jelöljünk olyan személyeket társadalmi tisztségekre, közjogi méltóságokra, akik képesek baloldali értékeket megjeleníteni, és baloldali embereket képviselni" - ismertette a frakcióvezető. Ezért fontos például Warvasovszky Tihamér ÁSZ-alelnöki és Bihari Mihálynak Ab-taggá való jelölése - tette hozzá.

2010. június 27., vasárnap




Egy áldozat beszámolója a pornófilm szereplők sötét világáról


A mai liberális sajtó a pornó filmek világát pozitívan mutatja be mintha követendő példa lenne. Talán az előfizetéses csatornák terjedésével lehet ez elfogadottá is válna ha nem lenne a Rózsaszín kereszt aki felkarolja a félresiklott életeket.

A Rózsaszín kereszt hallatán sokunkban valami buzi és/vagy liberális szervezet jelenik meg, aki a keresztényeket is üldözi. Azonban itt egészen másról van szó. Ezen szervezet a pornográfia világából próbálja meg jó útra téríteni az onnan kiszakadni vágyókat. A Pink Kereszt Alapítvány, amelyet az ex-pornó színésznő Shelley Lübben alapított, egy vallási identitású államilag elismert jótékonysági alapítvány. Shelley Lübben az egykori felnőtt filmes, felismerte ballépését és így lett végül pornográfia ellenes aktivista. Ez a szervezet a felnőtt filmek világában dolgozóknak kínál lelki és anyagi támogatást.

Egy interjúban Lübben kijelentette, hogy őt szexuálisan zaklatták kilencéves korában, és prostituált lett, hogy húszon évesen eltartsa magát. 26 éves volt, amikor az első felnőtt filmjét forgatta küzdött alkohol és kábítószer-függőséggel és különböző nemi betegségeket is szerzett. Az ő élet történetét dolgozza fel a Traffic Control című dokumentum film, amelyet most alább magyar felirattal ellátva Önök is megnézhetnek.




ZENE:Varga B. Tamás: Mellény-dal 2.0






Jobbik: Orbán Viktor tévesen használja a dezertőr kifejezést

A Jobbik kifogásolja, hogy Orbán Viktor ismét dezertőröknek minősítette a Magyar Gárdába belépő rendőröket és hiányolja a közbiztonság gyors javítására tett miniszterelnöki ígéret betartását - derült ki a párt vasárnapi közleményéből.

A Volner János országgyűlési képviselő, a Jobbik rendvédelmi kabinetvezetője által aláírt közlemény szerint Orbán Viktor miniszterelnök nyilvánvaló politikai megfontolásból ragaszkodik "az erkölcsileg és jogilag egyaránt téves meghatározáshoz", amellyel dezertőröknek minősítette a Magyar Gárdába belépő rendőröket a Rendőrtiszti Főiskola tisztavatási ünnepségén mondott beszédében.
A Jobbik szerint az igazi dezertőr az, aki egy kritikus helyzetben gyáván cserbenhagyja az övéit. "Mondjuk egy demonstráción, amire rárontanak a rendőrök" - áll a közleményben. Kifogásolják, hogy Orbán Viktor miniszterelnök korábbi ígéretével szemben a Jobbik véleménye szerint semmilyen javulás nem történt a közbiztonság területén, pedig azt a miniszterelnök kormányra kerülésétől számítva két hét alatt ígérte. Még az árvíz sújtotta térségekben sem tudta megakadályozni a fosztogatásokat az állam erőszakszervezete, szemben a hivatalos kormánypropagandával - fogalmaznak.

JAVÍTVA!


Vona Gábor - Adjon az Isten!(mp3 csengőhang)


http://data.hu/get/2698241/vg_adjon_az_isten.mp3
















Trianon 90 - zenei válogatás


Tracklist:

01. (00:04:53) Konkoly - Wass Albert - Kivándorlók dala
02. (00:04:30) Transylmania - Erdély felõl
03. (00:05:20) Szkítia - Trianon 90
04. (00:03:42) Kormorán - Három harang
05. (00:02:48) Ismerõs Arcok - Szeret vize
06. (00:04:05) Romantikus Erõszak - Ezerkilencszázhúsz
07. (00:03:48) Kárpátia - A világtól elzárva
08. (00:04:49) Sárdy Barbara - Magyar akarok maradni
09. (00:03:46) Titkolt Ellenállás - Volt egy ország
10. (00:02:00) Magozott Cseresznye - Trianon
11. (00:03:36) Vádló Bitófák - József Attila - Nem, nem, soha
12. (00:04:46) V.O.X. Veritas - Trianoni vacsora
13. (00:06:29) Stratégia - Magyar vagyok
14. (00:03:44) Hungarica - Mindent vissza
15. (00:01:44) Credo - Magyar szó
16. (00:02:28) Magyar Királyi Haderõk Zenekara - Székely Himnusz


Innen letölthető:

http://data.hu/get/2698235/Trianon_90.rar
Nagy változás nincs...

A kongresszus küldöttei 30 kisebb-nagyobb pontban módosították az alapszabályt. A legnagyobb volumenű módosítás az alapszabály 169.§ c) pontja, mely szerint "A Jobbik létrehozza a Jobbik Baráti Köreinek hálózatát, mely keretein belül a jelenlegi magyar államhatárokon kívül élő párttagoknak lehetősége nyílik a közösségbe szerveződésre és a párt politikájának szervezett támogatására. A Jobbik Baráti Köreinek szervezési és működési kereteinek kidolgozása és kialakítása az Országos Elnökség feladata. Tehát a jelenlegi határainkon élők is alakíthatnak jobbikos közösséget, s hogy az adott országok belpolitikai törvényei ezt ne tilthassák (ti. hogy külföldi politikai párt szervezetet alakítson egy adott ország határain belül), nem a párt szervezeteként, hanem baráti köreként fognak működni.

A módosított alapszabály tiltja a Jobbikon belüli tisztséghalmozást is, tehát egy párttag egyszerre legfeljebb két súlyponti tisztséget tölthet be. (Súlyponti tisztség: országos elnök, alelnök, országos választmány elnökségi tagja, etikai bizottság elnöke, EP-képviselő, számvizsgáló bizottság elnöke, országgyűlési képviselő, önkormányzati képviselő - utóbbi kettő viselése egyszerre eleve kizárt.)

Vona Gábor elnökjelölt programbeszéde: Köszönöm a bizalmat a jelölő szervezetek részéről! Két dolog szükséges egy programhoz: a jelölt helyesen mérje fel a helyzetet, és adjon egy célt.

Remélem, minél több önkormányzatban jelen leszünk. Van 47 parlamenti képviselőnk. tagságunk egyre bővül, a leggyorsabban mozgósítható tagsággal rendelkezünk.

Parlamentbe jutással megnövekedett az anyagi keretünk, és médialehetőségeink is, de senki ne tápláljon hiú reményeket evvel kapcsolatban. Ez a helyzet.

Mi a cél? A cél természetesen, hogy a Jobbik kormányt alakítson. Továbbra is úgy gondolom, hogy az ország kétharmada jobbikos, csak még nem tud róla. A cél nem a választás megnyerése, ez csupán eszköz. Cél, hogy a radikális változás programját véghez vigyük.

Megvan tehát a cél, ki kell jelölnünk a megfelelő utat. Úgy kell megnyernünk ezt a csatát, hogy nem hibázunk, bennünket képesek földbe döngölni a legkisebb hibákért is. Megfelelő témákat és üzeneteket kell felvetnünk. Az egyik legfontosabb: érdeke egy téma az országnak, vagy nem? A másik: az emberek számára szimpatikus-e, közölhető-e? Ez nagyon nehéz, mert lehet, hogy az adott témában a magyar társadalom nem kellően felkészült. Harmadik: olyan témákat kell találnunk, amiben nincs versenytársunk. Nyitottnak kell lennünk, hogy tudjunk mindig reagálni a megváltozott helyzetben.

Fontos meghatározni az emberek számára: mi nem jobb-, vagy baloldali párt vagyunk. Mi nemzeti párt vagyunk És kötelességünk rámutatni, ki tesz a nemzetért, és ki ellene.

Sokan kérdezik, kötünk-e valaha koalíciót valakivel. Amíg én vagyok a párt elnöke, nincs koalíciós kérdés. (Taps) Egy nemzeti pártnak meg kell lennie a kormányzó erejének, és társadalmi támogatottságának, nincs szüksége koalíciós partnerekre.

Mindenkit arra kérek, százhúsz százalékos erőbedobással dolgozzon, hogy amikor eljön az idő, teljes erővel tudjunk átütő sikert elérni.

Legye érdem jobbikosnak lenni! Ne legyen a Jobbik pártmelegedő, senki ne legyen olyan, hogy lapulunk évekig, aztán, mikor jön a választás, a leghangosabba vagyunk.

Fontos az Ifjúsági Tagozat építése, az ifjúság nevelése.

Fontos a professzionalizmus, a szakmai munka fejlesztése.

Nagyon fontos a média. Nem szabad lemondanunk saját TV és rádió működtetéséről, de ezt nem ígérhetem. Hajlandó volnék négykézláb koldulni az országban, hogy legyen saját tévénk, de nem legyenek illúzióink! nem mondunk le ennek lehetőségéről, dolgozunk rajta, de a kormánypártok úgy kormányoznak kétharmadukkal, ahogy akarnak, úgy módosítják a médiatörvényt, ahogy akarják.

Tekintsük saját lapunknak a bar!kádot! Adjanak ötleteket, segítsék a lap működését!

Fontos a helyi médiában jó hálózatot építeni, helyi lapokat indítani.

Fontos szövetségeseinkkel jó kapcsolatot ápolni, fontos hálózatot építeni, fontos az Atilla Király Népfőiskola, fontosak a Nemzeti Egyletek.

Szeretném, ha intézményes keretek között tudnánk támogatni a tehetséges fiatalokat, ez nem kevés munka és pénz lesz, de a fiatalság nemzetünk jövője, ezért mindent meg kell tennünk az igazán tehetséges fiatalokért.

Kérem a kongresszust, támogassa programomat, mert én nem vuvuzelával fogok toborozni, hanem magyar harci kürttel fogom harcba szólítani az embereket! Köszönöm, hogy meghallgattak!

Vona Gábor értékelése az elmúlt két évről: A jobbiknak soha nem volt öncélja a parlamentbe kerülés. A Parlamenthez vezető út három fő állomása: a 2009-es, időközi ferencvárosi önkormányzati választás, ahol Szegedi Csanád harmadik lett. Második ilyen állomás a EP-választás, ahol országos politikai erővé váltunk három EP-képviselővel. Harmadik állomás a 2010-es országgyűlési választás, ahol közel egymillió ember szavazatával 47 képviselőt juttattunk a Parlamentbe.

A kormánypártok az 53%-ot forradalomnak nevezik. Mi úgy gondoljuk,ez nm forradalom. Tiszteletben tartjuk a rájuk szavazók szimpátiáját, de ők nem forradalmi hevültből, hanem elégedetlenségből, a szocialista vezetésből való kiábrándulás miatt.

Sokan láttak rajtam is csalódottságot, van is benne valami. Nem az elért eredmény miatt voltam csalódott, hiszen óriási eredményt értünk el. A csalódottságomat a másik három parlamenti párt elért eredménye okozta. A kormánypártok kétharmados többsége komoly veszteség, hiszen nem lehet rájuk igazán nyomást gyakorolni, amit elterveznek, azt keresztül tudják vinni.

A másik ok, hogy nem mi lettünk a legnagyobb ellenzéki frakció, a kommunista utódpárt - ha leheletnyivel is - de megelőzött minket.

Nagy eredménynek tartom az egyre bővülő taglétszámot,már majdnem tízezer tagunk van, egyre több a szervezet, már közel ezer szervezetünk van országszerte. Nagy előrelépést tettünk a média világában, az internetet "uraljuk". tavaly elindult a bar!kád havilap, ami idén már hetilapként működik, Pörzse Sándor vezetésével.

Nem szabad elfelejtenünk, hogy az óriási médiahenger mindent megtett lejáratásunk érdekében, s ha ez nincs, sokkal jobb eredményt érünk el a választáson. Aki a jobbikba belép, nem egy párt, hanem egy közösség tagja lesz. Célunk nem a párt szervezése, hanem a nemzeti oldal építése.

Sikerként értékelem, hogy a Jobbik képes volt a szövetségre. Leginkább a Magyar Gárdát emelném ki, akinek tagjainak nagyon sokat köszönhetünk az elmúlt két évben. (Vastaps)

Szövetséget kötöttünk a Hatvannégy Vármegye ifjúsági Mozgalommal, a TMRSZ-szel, a Magyarok Világszövetségével, és számos más civil szervezettel. Óriási eredmény a nemzetközi szövetségkötésünk. A nemzeti pártokkal kötött szövetséget nem csak mi tartjuk össze, de mi is hoztuk létre, ennek mindannyian tanúi voltunk ősszel. A Jobbik nem az egyik legerősebb európai nemzeti pártnak számít, hanem a legerősebbnek.

Parlamenti képviselőink minden előzetes riogatás ellenére kemény és érdemi, szakmai munkát végeznek, felszólalásaink tekintetében a legaktívabbak vagyunk.

Összességében büszkék vagyunk átütő erejű sikerünkre, mely nem csak számokban mérhető. Nagy erőnk abban rejlik, hogy nyomást tudunk gyakorolni és gyakorlunk is a politikára. Amit ígértünk a választások előtt, teljesítettük. Azt mondtuk, hogy a Jobbik programja a legjobb program, mi minden kénes kérdést fel mertünk vállalni. Lám, ma ez irányítja az országot. A kormánypártok nem merték felvállalni az elmúlt években, hónapokban azt, mit mi hirdettünk, most pedig sorra hoznak olyan törvényjavaslatokat, melyek a mi programunkban voltak.