ÚJ SZAVAZÁS!

2010. október 15., péntek

Videón a Budaházy-per szerdai ítélethirdetése

72 órás figyelmeztető éhségsztrájkra készül Budaházyért Toroczkai




Alább olvasható Toroczkai László HVIM-elnök felhívása:

Közeleg október 23-a. Arra a dicsőséges 1956-os forradalomra emlékezünk, amely történelmünk utolsó igazi, vegytiszta forradalma volt. Azokra a napokra, amikor a magyar nép képes volt összefogni, s nem csőcseléknek nevezte a Molotov-koktélokkal a szovjet tankokra támadó, Rádiót ostromló pesti srácokat. Azokra az időkre emlékezünk, amikor az emberek többségére nem mondhatták a kommunista megszállók és elnyomók, hogy csendes többség, mert nem maradtak otthon a meleg szobákban, hanem odaálltak a pesti srácok mellé. Arra a forradalomra emlékszünk, amikor a forradalmárok nem együtt szavazgattak a kommunistákkal a parlamentben (a nemzeti ügyek ellen), hanem felkötötték őket egy lámpavasra. Az utcákon kitett adománygyűjtő ládákra emlékezünk, amelyekből senki sem vett ki, de mindenki tett bele, amennyit tudott. A valódi hazafiakra emlékezünk, akiket akkor is kivégeztek, agyonlőttek, bebörtönöztek vagy száműzetésre kényszerítettek. A szovjet hadsereg, a vérbíróságok, az ÁVH áldozataira. Pongrátz Gergelyekre.

Azokra, akik ma felemelnék a hangjukat az izraeli vízágyúk, a vérbíróságok és az AVH (Alkotmányvédelmi Hivatal, volt NBH) áldozataira. Akik ma tennének valamit a politikai foglyokért. Önzetlenül, nem azt nézve, hogy szimpatikus-e nekik a bebörtönzött, mert a rabságot mindannyiunkért szenvedik el. Azokra emlékezünk, akik együtt szenvednének, vagy kiállnának Budaházy Györgyért, aki vitte a zászlót. Hol együtt vittük, hol egyedül vitte, hol helyettünk vitte.

Nem elégedhetünk meg azzal, hogy október 23-án olyan szalonpolitikusok beszédeit hallgatjuk, akik díszöltözetben arról hazudoznak, hogy idén tavasszal forradalom történt a szavazófülkékben, ugyanakkor 2006. október 23-án rémülten menekültek a páncélozott autójukon a gumilövedékek elől, még az őket ünneplő tömeget is hátra hagyva. S, bár érdemes elmennünk, hogy meghallgassuk a parlamentbe jutott egyetlen igazi nemzeti párt, a Jobbik vezetőinek útmutatásait, beszámolóit, de bűn utána hazamenni a fűtött otthonainkba, vagy megvacsorázni valahol egy kellemes étteremben. Ezen a szent napon, amikor véget érnek Budapest belvárosában a rendezvények, hívunk mindenkit a 18 órakor kezdődő demonstrációnkra, a Budapesti Fegyház és Börtön Kozma utcai épületéhez (1108 Budapest, Kozma u. 13.).

Itt egykor, ’56-ban és azután is történelmi események és megtorlások zajlottak, ma pedig itt tartják fogva Budaházy Györgyöt. Nincs 2010. október 23-án ennél szimbolikusabb helyszín. Kérjük, hozzon mindenki magával fáklyát vagy egy szál gyertyát. Mi már ott leszünk, ugyanis 2010. október 23-án hajnali 3 órától kezdődően 72 órán át figyelmeztető éhségsztrájkot tartunk, 64 fővel, a börtön közelében, követelve a politikai foglyok szabadon bocsátását.

Ehhez a tömeges éhségsztrájkhoz keresek magam mellé még 63 főt. Mivel éjjel-nappal, 72 órán keresztül, egy falat étel nélkül, akár fagypont alatti hőmérsékletben kell kibírni az éhségsztrájkot, kizárólag makkegészséges, 18. életévüket betöltött személyek jelentkezését várjuk a budahazyert@gmail.com címen (Facebookon itt). Tekintettel az egészségügyi kockázatra, a válogatás jogát fenntartjuk.

A 18 órakor a börtönnél kezdődő tüntetésre viszont - ahol a nemzeti jogvédők és a nemzeti ellenállás vezetői is felszólalnak - mindenkit várunk!

Fel a győzelemre! Mindhalálig.

Toroczkai László

forrás:http://kuruc.info/r/2/67863/

Pár lépés a Határ, vagy még sem ?



Korrupció, Ármány és zsarolás ! Magyarország 2010 ősz. Fantasztikusan leleményes a Magyar ! "Hát ne gondolja senki, hogy Kínai rongyokba jár a lányom azért, mert a vízdíj olyan fontos. Mit mond ha meglátja a diplomás barátja milyen bugyi van rajta, fizessenek a tehetősek meg aki akar, különben is megmondta a Miniszterelnök a TV-ben" mondta a Hölgy tegnap a buszon. Hát igen itt tartunk fizessenek azok akik becsülettel próbálnak bármi áron eleget tenni a kötelezettségeinek. Amikor a Fennmaradó Energia pénzt szét osztották azok kapták 70%.-n akik azóta is azon röhögnek Nem kell itt fizetni, csak azt kell mondani, nem kerül és kész ! "Mondtam a lányomnak menj és szórakozz, utazzál mint azok ott a gazdag Zsidók ! " Jól jön most minden katasztrófa a FIDESZNEK mert van milyen okkal elszedni a Magyar közembertől a pénzt. Ausztriában meg Németországban a Birka Magyaron röhögnek,mert mi aztán tudjuk hogyan kell követni a vezér Ürüt mondják ! Belemegyünk mindenbe, bármekkora áron, csak a Zsidóknak megfeleljünk. Sajna de való ez a véleményük a kint élő Magyaroknak az Anyaországban élőkről. Kivetik a válságadót csak azt nem nézik meg ott, ahol ezt kellene ki fizeti meg ! Tegnap kaptam a Pannon ZRT -l egy 6647 FT 2 évre visszamenő csekket Pótdíj címen mert jogtalan kedvezményeket használtam fel. Havonta egyedül állóként 1,8-2 köbméter vizet fogyasztok mégis 3 számláznak,és még jogtalan előnyöket élvezek ! Valakinek meg kell fizetni a divatbugyit, meg az Egyiptomi utat,mert elvégre is a mai Fiatalok tartanak el bennünket ! UGYAN MIBŐL ? Buták végeznek fizikai munkát,azokat meg az egyre több diplomásnak irányítani kell, kit is ? a Butákat ! Jó lenne márt észrevenni,ki a buta ? aki nem lát tovább az orránál, vagy aki becsülettel teszi a dolgát ? ha hagynák de nem hagyják mert előbb utóbb rájön, át van verne és sz....k az egészre. Szerintem túltengés van a fantáziában ! Mindenki azt gondolja lesz majd valahogyan és jobb nem látszani, mint Posszeidon Isten, és nem észrevetetni magát az embernek. Magyar család annyi gyereket vállal amennyit képes eltartani, mások meg halmozva csinálják az éhezésre ítélteket és gyűjtenek meg gyűjtenek. A kutyát nem érdekli mivel tüzel a falusi,mert az a vélemény paraszt az tud élni ! Ha fát lop lebukik és a TV ezen szenzációz mert milyen hülye lebukik lopás közben. Magyar Média ! Tisztelt Jobbikos Vezetők ! Istenemre mondom, ha megtudnám ki adta a szekundát a Parlamenti munkátokra,kezet ráznák vele, mert kezditek elfelejteni kik által jutottatok oda ahol a kötelességnek és a becsületnek kellene lakozni, neve, Magyar Parlament !

2010. október 12., kedd

Adomány gyüjtés az iszapkárosultaknak

Adjon az Isten!

Mint tudjátok a Felsőzsolcai árvizkárosultaknak is gyüjöttem adományokat,amiket a barátaimmal és a Gárda védelme alatt vittem el és adtam oda a rászorult családoknak.Ebben kérem ismét a segítségeteket,az iszapkárosultak számára gyüjtök.
Összegyült állítólag 100 millió forint a károsultaknak,de hogy ebből mennyit kapnak meg azt senki nem tudja.
Ha mindenki aki ezt elonvassa vesz egy Kg lisztet vagy egy tésztát,ismét nagy segítséget tudunk nyujtani az arra rászorultaknak.
Amire szükség van:
Konzerv,
tészta,
liszt,
tartós élelmiszer
porálarc,
gumicsízma,
egyszer használatos ruha.

Kérem hogy pénzt senki ne adjon,inkább vegye meg amire szükség van.
Az indulást 2010.10.23-ra tervezem
Bárkit szívesen látok ha szeretne eljönni velem.
Az esti órákben elérhető vagyok telefonon.(20:00 óra után)

Molnár Judit
06-30-499-76-13

Természetesen mindenről beszámolót irok majd képekkel.

Megszavazva: állami irányítás alá vonják a MAL Zrt.-t, őrizetben a vezérigazgató

Rendeletben az állam felügyelete alá vonható a jövőben gazdálkodó szervezetek működése, az állam nevében az államháztartásért felelős miniszter vagy kormánybiztos jár el. A parlament egy nap alatt, nagy többséggel - 336 igen szavazattal, egy nem ellenében és 13 tartózkodás mellett - fogadta el a honvédelemről szóló törvény módosítását. Nemmel egyedüliként a kereszténydemokrata Rubovszky György szavazott, az LMP képviselői tartózkodtak, míg a másik két ellenzéki párt támogatta a kormány javaslatát. Az Országgyűlés arról is döntött, hogy a törvényjavaslat sürgős kihirdetését kéri a köztársasági elnöktől. Orbán Viktor miniszterelnök hétfői napirend előtti felszólalásában jelentette be, hogy a vörösiszap-katasztrófát okozó vállalatot, a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt.-t állami irányítás és állami vagyonzár alá kell vonni. A kormányfő emellett kezdeményezte, hogy az Országgyűlés hozza létre a katasztrófavédelmi biztos intézményét. Korábban írtuk: "Az a kiindulópont, hogy nem természeti katasztrófával állunk szemben. Nem volt földrengés, hurrikán, vagy a szokásos őszi esőknél nagyobb felhőszakadás" - mondta Orbán Viktor napirend előtti felszólalásában. Négy, azaz négy feladattal kell megbirkóznunk. Kártalanítani kell a károsultakat - mondta, hozzátéve, hogy a köz érdeke az, hogy ne az adófizetők pénzéből fizessék a kártalanítást. Másodszor, biztosítanunk kell az emberek munkáját az üzemben - mondta, hiszen az is közérdek, hogy biztonságosan újrainduljon a termelés a timföldgyárban. A harmadik feladat, hogy tisztába kerüljünk az országban lévő veszélyes anyagokkal. Rámutatott: a zagytározóval kapcsolatos problémákról is tudniuk kellett a tulajdonosoknak. A negyedik feladat a felelősök megkeresése és megnevezése, szigorú felelősségre vonása. "A vörösiszap-katasztrófát okozó vállalatot állami irányítás és állami vagyonzár alá kell vonni, amíg mind a négy feladatot meg nem oldjuk" - mondta. Az államosításhoz szerinte "bátorságra" van szükség. Korábban az állam ilyen feladatra egyszerűen nem vállalkozott, "a milliárdosok mindig megúszták", mondta. Friss: Honvédelmi érdekre hivatkozva vennék állami irányítás alá a MAL-t A világban az elmúlt húsz évben számos nagy ökológiai katasztrófa történt - mondta Orbán, példaként a Mexikói-öbölben történt olajkatasztrófát, másrészt a tiszai ciánszennyezést - ő vöröspatakit mondott - hozta fel. A katasztrófa tanulsága szerinte az, hogy az államnak komolyabb szerepet kell vállalnia, utópia, hogy a magánérdek önként korlátozná magát. Katasztrófahelyzetben a közérdeket tűzön-vízen keresztül is érvényesíteni kell - jelentette ki Orbán Viktor, egyben bejelentette a katasztrófabiztos intézményének létrehozását, javasolta, hogy az erről szóló törvényt még hétfőn hozza meg a parlament. A katasztrófabiztos fogná össze azt a négy teendőt, amit a kormánynak el kell látnia. A rendőrség őrizetbe vette Bakonyi Zoltánt, a cég vezérigazgatóját, és kezdeményezi előzetes letartóztatását - jelentette be Orbán. Friss: Közveszélyokozással és környezetkárosítással gyanúsítják a MAL Zrt. vezérigazgatóját Vona: támogatjuk a kormányt Vona Gábor is részvéte kifejezésével és köszönetnyilvánítással kezdte felszólalását. A magyar nemzet ismét bizonyította, hogy a turáni átok nem létezik - mondta. Minden felelős lépésében támogatni fogjuk a kormányt - jelentette be, majd rátért a konzekvenciák levonására. Például, hogy mit érnek a hatósági vizsgálatok, ha a környezetvédelmi felügyelőség megfelelőnek találta a gátat. "Felmerült bennünk a kérdés, hogy a katasztrófavédelemnek nem kellett volna-e vizsgálni a zagytározó állapotát" - fogalmazott meg óvatos kritikát. Felvetette, hogy a MAL tulajdonosai magánvagyonukkal is felelhetnének a történtekért. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a jelzálogi fedezetként szolgáló, megsemmisült házak tulajdonosai már felszólítást kaptak a bankoktól szerződésük felmondásáról. A helyzet orvoslását kérte a kormánytól. Jávor szerint a MAL működése nem közérdek Az LMP frakcióvezető-helyettese szerint egyáltalán nem közérdek az 1100 embernek munkát adó MAL működése, szerinte a dolgozók találhatnának munkát fenntartható cégekben is. Majd azon kesergett, hogy ha éppen nincs katasztrófa, akkor a politikusok kiröhögik a zöldeket. Fő feladatként pedig a jövőbeni katasztrófák megelőzését, szigorúbb környezeti szabályozás megalkotását sürgette. Mesterházy természetesen túlzónak tartja a javaslatot A szocialista Mesterházy Attila az összefogásról beszélt, illetve köszönetet mondott azért, hogy a kormány tájékoztatást adott a történtekről. "Több olyan pont van, amiben maximálisan egyetértünk. Az első, hogy az emberek az elsők" - mondta. De egyetért a munkahelyek megóvásával, a környezeti károk enyhítésével és a felelősök megbüntetésével is, akkor is, ha állami szerv hibázott. A kormány rendkívüli helyzetekre vonatkozó törvényjavaslatát viszont túlzónak tartja, szerinte jelenleg is kellő eszközök állnak az állam rendelkezésére. Lázár egyetértett Vonával Utolsóként Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője reagált, ő is részvétét fejezte ki, és kérte a kormányt, hogy kártalanítsa a károsultakat. Ez egy emberi tragédia alapvetően, ezért nagyon fontos az emberi hozzáállás, a kormánynak minél hamarabb újabb lépéseket kell tennie - mondta, hiszen a vészhelyzet még nem múlt el. Sem jogi, sem morális értelemben ezért a katasztrófáért kegyelem nem jár - mondta, egyben felvetette a privatizátorok felelősségét is. Vizsgálatot kért a mosonmagyaróvári és az almásfüzitői timföldgyár privatizációjáról is. Az állami hivatalok felelősségét is vizsgálni kell szerinte. Egyetértett Vonával abban, hogy a tulajdonosoknak magánvagyonukkal is felelniük kell a történtekért. A munkahelyek, a magyar alumíniumipar megmentését viszont közérdeknek nevezte. Orbán: Nem tudják kimenteni a vagyont Viszontválaszában Orbán Viktor azt javasolta, hogy a tanulságokat csak a katasztrófahelyzet elhárítása után vonják le. Megnyugtatta a képviselőket, hogy a cégvagyont és a cégtulajdonosok magánvagyonát nem lehet kimenekíteni az országból. Kérte a képviselőket, hogy még a délután szavazzák meg a törvényt, amely alapján állami tulajdonba vehetik a Magyar Alumínium Zrt.-t. Volner: támadható a javaslat Hétfőn 15 óra 30 percig lehetett benyújtani módosító indítványokat a kormány államosítási törvényjavaslatához. A törvénytervezetet a kormány javaslata szerint még ma megtárgyalnák és elfogadnák, függetlenül attól, hogy érkezik-e módosító indítvány a javaslathoz. A Jobbik nevében Volner János arra hívta fel a figyelmet, hogy a javaslat a honvédelmi törvényt módosítaná. Ez szerinte tűzoltásra jó, és támogatni is fogják a javaslatot, de könnyen támadható az Alkotmánybíróság előtt. A benyújtott javaslat szerint ha az alkotmánybíróság megsemmisítené a javaslatot, kártérítés járna az államosított cég tulajdonosainak. Azt javasolta, hogy a kérdést inkább a katasztrófavédelmi törvény keretében kezeljék.

Forrás:Kuruc infó

Elképzelhető, hogy választási csalás



Elképzelhető, hogy választási csalással lett új fideszes polgármestere Tarnalelesznek? A hírek szerint Kovács Bélának az egyik helyi uzsorás segített szavazatokat venni - ötezer forintért. A helyiek félnek és nem beszélnek.

Tarnalelesz nem sokban különbözik a többi Heves megyei falutól. Nagy a munkanélküliség (35 százalék), és jelentős a cigány kisebbség (40 százalék). Tarnalelesznek van temploma, van kocsmája és van saját uzsorása is. Ez utóbbit nevezzük csak Zsiráfnak, hiszen a falubeliek is így tesznek. A helyiek szerint Zsiráfnak, becsületes nevén Pusomi Józsefnek több háza van, mint ahány szintet kijárt az iskolában. A négy általánossal így is sikeres "üzletemberré" váló Zsiráf feleségével együtt első két helyen jutott be a hat fős képviselőtestületbe.

Ötezer forintért vették rá az adósokat

Egyéniségekben tehát binyosan gazdag község Tarnalelesz, az 1800 lakosú kis településnek ugyanis új fideszes polgármestere is van. Kovács Béla, akit a helyiek csak Passzaként emlegetnek szintén vállalkozó, ő azonban nem foglalkozik uzsorával. Sokkal inkább állattenyésztéssel.

Meg néha választási csalással.

Történt ugyanis - legalábbis a HírExtra így értesült a helyiektől -, hogy Kovács és Pusomi megállapodtak egymással. Pusomi - jó uzsorásként - rávette adósait arra, hogy menjenek el október harmadikán szavazni. Polgármesternek Kovácsra, képviselőnek rá és a feleségére.

Mindenkinek, aki végül erre hajlandó volt, "jóváírt" ötezer forintot az adósságából.

Az üzletnek volt egy másik része is. Pusomi "szívességét" Kovács azzal meghálta meg, hogy segített megtenni alpolgármesternek.

Passza és Zsiráf célba értek

A polgármester-választást végül a Fidesz színeiben induló Kovács "Passza" Béla nyerte. 301 szavazatot kapott, alig negyvennel többet, mint a második helyezett eddigi polgármester, a független Palkovics Ákos.

Mennyi volt ebből a megvett szavazat?

Nem kevés. Mint már szó volt róla, Tarnalelesz nem tartozik a gazdag falvak közé. A településen a munkanélküliség állandó problémát jelent. Az uzsorások fő ügyfelei a falu szélén "gyarapodó" cigánytelepről kerülnek ki. A hatóság az egész ellen tehetetlen, pedig nyilván feltűnő, amikor segélyosztás után közel száz ember fordul meg egyetlen nap alatt az uzsorások házainál. Esetleg a pénzosztáskor a posta előtt parkoló zöld terepjárót is érdemes lenne néhanapján ellenőrizniük a rendőröknek.

Senki nem beszél

Az ügy kapcsán megkerestük Palkovics Ákost is. A község volt első embere megerősítette a HírExtrának a szóbeszédet. Bizonyítékokról azonban ő sem tud, mint ahogy arról sem, bárki hajlandó lenne beszélni a csalásról.

"Nem lenne meglepő, ha igazak lennének a feltételezések. Én is hallottam már többektől - lényegében nyílt titok a faluban. Csakhogy nem tudok senkiről, aki szívesen beszélne a dologról" - mondt portálunknak Palkovics.

Ennek megfelelően feljelentés sem történt (még) a Heves megyei községben félig-meddig kiderült választási csalással kapcsolatban.

Megússzák a csalást?

Nem meglepő hát , hogy Tarnaleleszen háborítatlanul folyik az uzsorabiznisz.

Mindenki jól járt, mindenki boldog. Az adósok leírtak ötezer forintot a soha el nem apadó uzsoraadósságukból. Passza polgármester lett. Zsiráf pedig oda került, ahová mindig is szeretett volna, négy általánossal az önkormányzatba, közvetlenül a polgármester alá.

Az ügyről - mint Palkovics Ákos is elmondta - senki nem akar beszélni a csalásra használt adósok közül. Tarnalelesz ugyanis nem sokban különbözik a többi uzsorások uralta településtől. Tarnaleleszen mindenki fél. Vagy tartozik. Vagy mindkettő...

HírExtra.hu