ÚJ SZAVAZÁS!

2010. július 17., szombat

Kommentár nélkül...






Orbán Viktor vs. Chuck Norris (1.rész)




- Orbán Viktor genetikai adottságai miatt mindig igazat mond!
- Orbán Viktornak nincs szüksége szövetségesekre. Ő maga a szövetség! - Orbán Viktor rá tudja beszélni Chuck Norris-t, hogy legyen öngyilkos! - Orbán Viktor még nem veszített el választást, csak hagyta, hogy azt valaki elcsalja! - Mikor Orbán Viktor ezer forintossal fizet, húszezrest kap vissza. Ezzel 2 új munkahelyet is teremt! - Orbán Viktort gondolatával képes lenne elpusztítani az egész világot, de Orbán Viktor sose gondol rosszra! - A világon a 3 leggyakoribb örömforrás: a szerelem, a szülői szeretet és Orbán Viktor! - Orbán Viktor negatív adót vetett ki országára a középkorban. Akkor kellett eltörölnie, amikor már nem fért több arany a királyi kincstárba! - Orbán Viktor nem szereti, ha a gépeket a gyárban készítik. Ő a földben tereli meg őket! - Orbán Viktor azért nem játszik a Magyar Labdarúgó Válogatottban, mert nem akar csalódást okozni a világ összes többi nemzetének! - Orbán Viktort nem azért szereti önmagát, mert beképzelt, hanem mert maximalista! - Orbán Viktor egyszer azt gondolta, hogy minden háztartásba ingyen bevezeti a sört. Aztán úgy döntött, hogy nem, mert Orbán Viktor csak olyan dolgot vezet be, amit mindenki szeret! - Orbán Viktor semmit sem tud elrontani. Nem tanították meg rá!
Magyarország küldetése - Magyarország jövője




Januártól lehet igényelni a kettős állampolgárságot


Az adott országokban a magyar külképviseleteken, Magyarországon pedig az anyakönyvvezetőknél, illetve a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnál lehet majd kérelmezni januártól a kettős állampolgárságot - mondta el Répás Zsuzsanna nemzetpolitikai helyettes államtitkár az MTI-nek. Az ősz folyamán várhatóan tájékoztató kampány indul az igénylés folyamatáról. A helyettes államtitkár közlése szerint az állampolgárságról szóló törvény alapján a kérelem mellé be kell nyújtani majd a felmenők magyar származását igazoló iratokat is. Ez bármilyen hivatalos vagy egyházi irat, például keresztlevél, plébánosi igazolás vagy akár volt magyar katonakönyv is lehet.
Répás Zsuzsanna megerősítette, hogy nem szeretnék hosszú procedúrának kitenni a kettős állampolgárságért folyamodókat. A kérelem benyújtásától számított három hónapon belül ki kell az apparátusnak állítani az állampolgárságról szóló dokumentumot.

A májusban elfogadott törvénymódosítás értelmében kedvezményesen honosítható az a nem magyar állampolgár, akinek felmenője magyar állampolgár volt, vagy valószínűsíti magyarországi származását, és magyar nyelvtudását igazolja; továbbá ha büntetlen előéletű, és honosítása nem sérti Magyarország közbiztonságát és nemzetbiztonságát. A honosítás egyéni kérelemre, nem automatikusan történhet.

A jogszabály az eddigitől eltérően a határon túli magyaroknak nem szabja az állampolgárság megszerzésének feltételéül a bejelentett magyarországi lakóhelyet és az alkotmányos alapismeretek vizsgát.

Balczó Zoltán az m1-en (2010.07.16.)


2010. július 14., szerda

José a klub64-ben

2010.06.26. José klub64 from szkr on Vimeo.

Földlakók (online nézhető dokumentumfilm)

A FÖLDLAKÓK (EARTHLINGS) egy nagyfilm hosszúságú dokumentumfilm az emberiség teljes állatoktól való függőségéről (kiskedvencként, valamint élelem, ruházat, szórakoztatás, és tudományos kutatás céljából), de bemutatja a totális tiszteletlenségünket is eme „nem-emberi segítők” iránt. Az Oscar-díjra jelölt Joaquin Phoenix (GLADIÁTOR) a film narrátora, zenéjét pedig a híres platinalemezes művész, Moby szerezte.


ITT tekinthető meg.

Következetlenség a problámák melegágya !




Vitatni érdemtelen volna a takarékossági intézkedések szükségességét, de annál inkább vitatható a következmények sora, melyek ezekből fakadnak.


Közgyógy Ellátásról szeretnék néhány gondolatot megosztani az olvasóval, de főképpen azokkal akik felelős döntéseket hozhatnak ez ügyben. Kivontak olyan gyógyszereket, amelyek létszükségletek, vagy legalábbis nagyon fontosak a betegek számára. Közgyógy ellátásban csak a Rászorulók részesülnek, akik nem képesek anyagi helyzetük miatt kiváltani az általánosan elfogadott recepteket. Ilyenek a mozgáskorlátozottak, cukorbetegek, szívbetegek, stb. Felelősséggel írom e sorokat, mert részese vagyok a fent leírtaknak. CHINOTAL nevű gyógyszer elvonása sok betegnek Mozgáskorlátozottnak okoz problémát, mert értágító és a nehéz mozgást teszi könnyebbé. De lehet itt más betegségben szenvedőkről ugyanezt leírni, Én magamból indulok ki, mert mások gondjaira nincs rálátásom, csupán hallomásokra hagyatkozva írni felelőtlenségnek tartom. Bizonyosra veszem azonban azt, a betegekkel való több törődés olyan embereket von ki a munkavégzés alól, akik potenciális munkaerőknek számítanak, így az adózásban és a teherviselésben is. Kérdezem most márt ? megéri e az államnak ez ? Megéri e az amúgy sem kis gondokkal küzdő Országnak ezen állapot fenntartása ? Az élet egyszerű ha mi nem tesszük mássá azaz nem komplikáljuk. Az Asztrológiában a mozgáskorlátozottság MERKÚRI betegség amely a kommunikáció és az emberi kapcsolatok szintjén oldható meg érzelmi megnyilvánulások nélkül. Köszönöm Szépen !

2010. július 13., kedd

Kit csaptunk mi be?

"...Kiadtuk a jelszót; Legyen magyar narancs és lett magyar narancs! Mi nem igérgetünk a levegőbe Pelikán Úr! Hmmm..."
2010.07.11-én vasárnap, 85 éves korában elhunyt Kállai Ferenc Kossuth-, Jászai Mari-díjas, Kíváló- és Érdemes művész díjas színész, a Nemzeti Színház örökös ...

Pozsonyi csata és Árpád apánk emléke - Szörényi Levente

Novákfalva: egy megvalósult álom, ahol büszke gyönyörűség magyarnak lenni Akadnak, akik az egész életüket meddő álmodozással töltik, míg mások folyamatosan megvalósítják álmaikat. Ez utóbbiak táborát erősíti Novák Tamás vállalkozó is, aki nem kevesebbet vett a fejébe, mint hogy épít egy, a magyarság őstörténetét és kultúráját bemutató falut.




Az á
lom több mint egy évtizeddel ezelőtt született, az üdülőfalu pedig hat éve nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. Novákfalva – sok hagyományos kistelepüléssel ellentétben – mind a mai napig folyamatosan fejlődik, és a közeljövőben újabb létesítményekkel gyarapodik az üdülőfalu már ma is gazdag szolgáltatáskínálata. Múzeumok, kiállítások és más ismertetők segítik majd a vendégeket, hogy otthon érezzék magukat „kis Nagy-Magyarországon”.

Novákfalvát hiába keresgéljük a térképeken, felesleges kutatnunk utána a magyar helységnévtárban, sehol nem találjuk nyomát. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a falu csak a képzelet szüleménye, csupán azt, hogy az üdülőfalu mesterséges képződmény, egy megvalósult álom. A magyarság őstörténetét és kultúráját bemutató település nagyon is kézzelfogható valóság, amely az Alpokalján, a Vas megyei Velem határán fekszik.

A honlap ITT érhető el.





Ágh Péter:'Novák,mondjon le!'

A Fidesz azt javasolja a jobbikos Novák Elődnek, hogy azonnal mondjon le országgyűlési képviselői mandátumáról a hétfői parlamenti bekiabálása miatt. Hétfőn az Országgyűlésben a fideszes Meggyes Tamás mentelmi jogáról történő szavazás után a fideszes L. Simon László ügyrendi felszólalásában azt mondta, a voksolást megelőzően Novák Előd jól hallhatóan azt kiabálta: "lógjon!". A Jobbik képviselője ezt nem tagadta. Mint mondta: a mentelmi jog felfüggesztésével kapcsolatban tette a megjegyzését, ezért kiabálta, hogy "függesztődjék fel, azaz lógjon". Ágh Péter tájékoztatóján úgy fogalmazott, "a Jobbik megjelenésével egy kétségtelenül új, de megengedhetetlen stílus jelent meg a magyar Országgyűlés falai között". Elfogadhatatlan az a stílus, amit Novák Előd kijelentése képvisel - tette hozzá.

Ágh Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett: 2008 szeptemberében a fideszes Arnóth Sándor bekiabálása miatt megtette ezt, azonnal lemondott mandátumáról.

Arra a felvetésre, hogy Novák Előd humornak szánta bekiabálását, Ágh Péter úgy reagált: Novák Elődnek, ha lemond a mandátumáról, lesz ideje viccelődni.

ZENE:Patrióta - Látod az utat!

2010. július 12., hétfő

Kontraproduktív Életfilozófia korunk betegsége !



Egyre többször és egyre több helyen hallottam a szót, mint később kiderült "műszót" mert ami összetett fogalom azt a magyar nyelv műszónak nevezi. Legutóbb Bécsben egy előadáson figyeltem fel e szóra az elhangzásakor 2012. év követhetősége, és Sorsfordító jelentőségéről c. témakörről. Az előadó egy Presbiteriánus Tanárnő volt aki Magyar, de rég Svájcban él, és Asztrológus és jövőkutató. Megkérdeztem mit ért e szó alatt ? Válasza udvarias volt, de nem bőbeszédű, majdnem a tudatlanságomra apellált. Természetellenes,de lehet a lázadás is valami ellen. Valóban érthető, hiszen a VÍZÖNTŐ korban élünk és a Lázadás, Forradalmiság fogalmak megjelennek mint analógia. Környezetvédelem, Szociális Érzékenység, Természetgyógyászat, Divat, mind mind VÍZÖNTŐ analógia XXI.századi "hozadék". Számomra a kérdés mégiscsak kérdés marad, miért is nem értsük meg már végre, akár fiatal, akár érettebb korról lévén szó a változások szele lengedez körbe minket, néha viharrá, tornádóvá fokozódva, hogy észre vétesse magát. Várjuk be 2012.-t ? Szerintem célszerűbb lenne elébe menni és felkészülten várni. Köszönöm Szépen !




Felhívás!


"Az Orpheus Állatvédő Egyesület munkatársai az elmúlt napokban több közösségi portálon találtak olyan tagokat, akik más szélsőségek mellett állatokat kínoztak és öltek meg, majd erről saját készítésű képeket töltöttek fel a profiljukba.

Volt, aki macskákon gázolt át és a tetemről készült fotót büszkén helyezte el a fotógalériájában. Egy másik esetben S. János 15 cickánynak/mezei hörcsögnek szúrta át a fejét, hogy a testére fűzhesse őket. A harmadik kutyákat „tett el láb alól”…

A legmegdöbbentőbb ezekben az esetekben az, hogy az állatkínzók kortársai gratulálnak ezekhez a tettekhez, és bulinak tartották a képek elhelyezését. Hiába a törvényi szabályozás, a terjedő médiahullámnak köszönhetően egyre több állatkínzó eset kerül nyilvánosságra, amelyet a hatóságoknak ki kellene vizsgálniuk. Az Orpheus Állatvédő Egyesület munkatársai találkoztak olyannal is, hogy amikor egy információ elterjedt, utána az egész profil törlésre került, és így már nem lehetett bizonyítani az állatkínzás tényét.

Ezúton kérjük az állatbarát lakosságot, hogy amennyiben állatkínzással kapcsolatos információhoz jutnak, azt jelezzék a rendőrségnek a legközelebbi őrsön személyesen vagy telefonon (rendőrségi telefontanu: 06-80-555-111), vagy a legközelebbi állatvédő szervezetnek, akik megteszik a meglelő lépést az ügyben.

A direkt állatkínzásos esetek felderítésében nagyon fontos, hogy az állatkínzás minden esetben bizonyítható legyen, így ajánlott a fényképet elmenteni, vagy az oldalról egy másolatot készíteni. Így látható lesz az, hogy ki követte el az állatkínzást. Sz.G. / Orpheus Állatvédő Egyesület www.zug.hu - Állatbarát Web Kuckó kapcsolódó információkkal www.ebrendeszet.zug.hu -


Állatvédelem
További információk kérhetők: 06/20/99-59-409"


Hőségriasztást rendelt el az országos tiszti főorvos


Másodfokú hőségriasztást rendelt el öt régióban az országos tiszti főorvos vasárnaptól - tájékoztatta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) az MTI-t. A hőségriasztást azért kellett elrendelni, mert az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint vasárnap az ország öt régiójában - Észak-Magyarország és Dél-Dunántúl kivételével - a középhőmérséklet eléri a 25 fokot. Így másodfokú riasztás van érvényben Közép-Magyarországon, Közép-Dunántúlon, Nyugat-Dunántúlon, Észak-Alföldön és Dél-Alföldön.
Jövő héten tovább növekedhet a napi középhőmérséklet, hétfőn és kedden főként a Dunántúlon és a középső országrészben több helyen 26 fok körül alakul a napi középhőmérséklet, szerdától az ország döntő részén 26, helyenként a 28 fokot elérő középhőmérséklet is valószínű - hívja fel a figyelmet az ÁNTSZ.

Az ÁNTSZ azt javasolja, hogy aki teheti, a kánikulában a déli órákban tartózkodjon hűvös helyen. A lakások felmelegedése úgy akadályozható meg, ha az ajtók, ablakok zárva maradnak. A szellőztetést az esti órákra érdemes halasztani. Az elveszített folyadékot folyamatosan pótolni kell. Az idősekre, betegekre és a kisgyermekekre különösen oda kell figyelni. A kirándulók, utazók, nyaralók mindig vigyenek magukkal elegendő folyadékot - javasolta a tisztiorvosi szolgálat.


Néhány tipp,amivel könnyebben elviselhetjük a hőséget:

1. tipp: Zárkózz be! Kánikula idején a legjobb, ha éjszaka vagy hajnalban szellőztetsz: nyisd ki az összes ablakot és ajtót, hadd jöjjön be a lakásba a friss, hűvös levegő! Napközben azonban zárkózz be - ahogy elkezd emelkedni a hőmérséklet, húzd le a redőnyt vagy a reluxát, húzd el a sötétítőfüggönyt, így nem melegszik fel annyira a lakás! Ha teheted, a ventilátor kivételével az összes elektromos készüléket kapcsold ki, mert ezek is melegítik a lakást! Ha túl száraznak érzed a levegőt, hideg vízzel nedvesíts be pár törölközőt, és terítsd ki azokat a szobában – a felszabaduló pára hűti a szobát! 2. tipp: Zuhanyozz langyos vízzel! Akármennyire is csábít a nagy melegben a jéghideg víz, inkább langyossal zuhanyozz le! A hideg víz csak az első pillanatban hűsít, azután pont ellenkezőleg hat: élénkíti a vérkeringést és a belső hőtermelést, vagyis tusolás után még inkább meleged lesz. Ha viszont langyos, 20-25 fokos vízzel engeded tele a kádat, kitágulnak a pórusaid, a tested levegőhöz jut, és könnyebben tudja leadni a hőt. Ha a fürdővizedbe néhány csepp borsmenta olajat is teszel, garantált a felfrissülés! 3. tipp: Öltözködj okosan!
Kánikula idején szűk szoknyát vagy nadrágot, és testhez simuló felsőt veszel fel? Ne csodálkozz, ha rosszul viseled a meleget - a szűk ruhadarabok ugyanis bent tartják a meleget, és nem hagyják a bőrödet lélegezni! Nagy melegben lenge, természetes anyagból, például pamutból vagy lenvászonból készült, világos színű ruhákat vegyél fel, ezek visszaverik a fényt, jól szellőznek, és az izzadságot is felszívják! 4. tipp: Igyál forró teát! A sivatagi népek teával harcolnak a hőség ellen, a forró gyógytea ugyanis kiválóan hűsít: tökéletes választás a hibiszkusz, a zsálya, a kamilla vagy a menta! Reggel forralj fel három deciliter vizet, és adj hozzá egy kávéskanál teafüvet. Hagyd állni a teát tíz percig, szűrd le, és még melegen idd meg! A zsályatea enyhíti az izzadást, a kamillából készült italok és borogatások pedig nyugtatják a bőrt napozás után. 5. tipp: Hűtsd le magad az utcán!
Akárhova is indulsz, mindig legyen nálad egy üveg fagyos víz! Egy flakon ásványvizet tegyél be éjszakára a mélyhűtőbe, reggel pedig csomagold be egy zacskóba! Amikor úgy érzed, már nem bírod tovább a meleget, a fagyos üveget nyomd a nyaki verőeredhez, a csuklódhoz, a könyök- és térdhajlatodhoz és a füled mögé! Készíthetsz hűsítő permetet is: egy kiürült pumpás üveget tölts meg hideg vízzel, majd csepegtess bele menta- vagy eukaliptuszolajat, és ezzel permetezd a bőrödet! 6. tipp: Pótold a vitaminokat és az ásványi anyagokat! Nagy melegben veszélyes lehet, ha nem fogyasztasz elég folyadékot - naponta legalább három-négy deciliter vizet igyál meg! A frissen facsart, vitamindús gyümölcslevekről se feledkezz meg: ha izzadsz, nemcsak folyadékot, hanem sok-sok ásványi anyagot és nyomelemet is veszítesz, ezeket pedig pótolnod kell!


Nemzetközi szinten is keresik az eggyüttműködést a Jobbikkal


Pősze Lajos a Jobikk országgyűlési képviselője, hazatérve az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Parlamenti Közgyűlésének (EBESZ PKGY) 2010. július 6-a és 10-e között tartott 19. éves oslói ülésszakáról, a sajtó képviselőinek számolt be tapasztalatairól. A magyar delegációt, amelynek tagjai Dr.Nagy Andor (KDNP), Harangozó Gábor (MSZP), Szabó Timea (LMP) és Dr. Tüzes Károly, az Országgyűlés Külügyi Hivatalának tanácsadója voltak a Jobbik politikusa vezette.

Pősze Lajos elmondta a munka három bizottságban a politikai és biztonságiban, a gazdasági, tudományos-technológiai és környezetvédelmiben valamint a demokrácia, emberi jogok és humanitárius folytak mindegyiknek a nemzetközi korrupció és bűnözés volt a fő téma. A Jobbik politikusa találkozott az EBESZ PKGY elnökével Joao Soaressel, valamint megbeszélést folytatott az amerikai delegáció vezetőjével, Benjamin Cardin demokrata szenátorral.

Cardin az amerikai Helsinki Bizottság vezetőjeként korábban kiállt nemzetközi szinten is Magyarország mellett a szlovák nyelvtörvény ügyében. Pősze Lajos egyeztetést folytatott Robert B. Aderholt republikánus kongresszusi képviselővel is magyarországi illetve európai kérdésekről. A képviselő a megbeszélés végén washingtoni látogatásra hívta meg a Jobbik képviselőjét. A Jobbik politikusa a
barikad.hu-nak elmondta, a legutóbbi ülésszak és több külföldi kapcsolatfelvételi szándék is bizonyítja, hogy Jobbik Magyarországért Mozgalom nemzetközi szinten elismert, a pártot magyarországi középpártként tartják számon, a politikai tömörüléssel folytatott közös gondolkodást, munkát fontosnak tartják az európai és amerikai pártok és a nemzetközi szervezetek egyaránt.



(forrás:barikad.hu)
Novák Előd felszólalása a Parlamentben (2010.07.06.)


Balczó Zoltán a Ma Reggel vendége volt (2010.07.12.)


2010. július 11., vasárnap

Szerkesztői Bemutatkozás jupika2009

















Valódi nevem:- Balázs Sándor József
Szül év:-1950

Napjegyem :-HALAK

Lakcím:- Rábapatona
9142.

T:+3620-245-5720

Fogl:rokkant nyugdíjas

isk vég?-szakmunkásképző.

RÖVID ÉLETRAJZ :-

Szegény családból származok, Szüleim földművesek voltak sajnos már rég nem élnek (30 ill.20 éve) Hamar kiderült, hogy az anyagi lehetőségek miatt ösztöndíjas képzést kell választanom, ugyanis a 2 év gimnázium teljesen ellehetetlenítette a család megélhetését, így kerültem Vépre, ahol mindhárom évben az Iskola legjobb tanulója voltam. 'Dolgoztam mint sok más ember a kommunizmusban, tevékenyen kivettem a részem a közösségi életből, mindenütt a Hazafiságot és az Isten iránti hitet hirdetve, (sok konfliktus) Római Katolikus vagyok de a Győri ÚJ APOSTOLI EGYHÁZ KÖZÖSSÉGHEZ tartozok, ahol Jézust tekintjük Istenünknek és Máté evangéliumán át ismerkedünk tanításával. 1995 óta vagyok mozgáskorlátozott, (sztrok) jelenleg közepesen mosgáskorlátozottként vagyok véglegesítve. Szerény Anyagi körülmények között élek, ennek ellenére autodidakta módon megtanultam Joanna _Watters, Derek Parker Asztrológia Iskoláját, és Budapesten vizsgáztam a Nostradamus Stúdióban kitűnő eredménnyel.

ÉLET FILOZÓFIÁM:-Nincsenek véletlenek csak SORSSZERŰSÉG, az életben csak a tökéletes a jó, a Múlt emlék, a JELEN a PILLANAT amit boldoggá tehetsz, a jövő AJÁNDÉK.

CSaládi állapotom:- Nőtlen, Egyedülálló

Sorsszámom a 6. HÍDEMBER.

Mottó:- minél több szeretetet adsz, annál többet kapsz vissza.