ÚJ SZAVAZÁS!

2010. június 25., péntek




Egy kis meglepetés





Vona Gábor - Adjon az Isten!(mp3 csengőhang)




http://data.hu/get/2690235/vg_adjon_az_isten.mp3





2010. június 24., csütörtök



29 pont amit Orbán kormánya nem fog teljesíteni

Orbán Viktor kormánya nem fogja tudni talpra állítani az országot, mert meghatározó politikusai képtelenek a magyar társadalom és ország érdekeit saját önös érdekeik elé helyezni.Orbán kormánya nem tudja megállítani a középréteg elszegényedését. Ez ugyanis erős hazai gazdaság, magyar vállalatok, kereskedelmi és pénzügyi hálózatok nélkül lehetetlen.


Sok szó esik manapság Orbán Viktor ígéreteiről, programjairól.
Lehet elemezgetni meg esélyt latolgatni Orbán 29 pontját, de legalább ennyire érdekes lehet, hogy mi az, amit Orbán Viktor várhatóan nem fog teljesíteni.
29 pontot ezekből is könnyű összeszedni.

1- Orbán Viktor kormánya nem fog küzdeni az országot fojtogató kontraszelekció és urambátyám kapcsolatok ellen. Ennek fő oka, hogy a Fidesz és holdudvara is jórészt ilyen alapon szerveződött, szerveződik.


2- Az Orbán kormány nem fogja tudni megerősíteni a magyar vállalatokat. Ez egyrészt az előbbi pont következménye, hiszen a kontraszelekció miatt a szakemberek háttérbe szorulnak, másrészt a támogatásokra és olcsó, sokszor szinte ingyenes munkaerőre építő magyar vállalatok a dilettáns vezetésükkel eleve versenyképtelenek.


3- Az Orbán kormány nem tud szembeszállni az országot gyarmati sorba süllyesztő multinacionális vállalatokkal. A magyar vállalatok versenyképtelensége miatt az ország teljesen kiszolgáltatott a külföldi befektetőknek, ráadásul jobb külföldi vállaltoknál dolgozni, mert még mindig ’kultúráltabban’ rabolják le az alkalmazottaikat, mint magyar megfelelőik (tisztelet a kivételnek).


4- Orbán kormánya nem tudja lerázni az IMF és az országnak hitelező bankok láncait. Ehhez egyrészt szakértelem, másrészt kurázsi kellene. Orbánt ugyanazon pénzügyi körök tartják pórázon mint a rendszerváltás óta leszerepelt többi államfőt. A helyzet most annyival rosszabb, hogy a Gyurcsány banda fosztogatása után a hitelező bankok mellett már egyes magyar ’üzletemberek’ is zsarolhatják a kormányt akár egyszerű forinteladási-vásárlási műveletekkel.


5- Orbán kormánya nem fogja felelősségre vonni az országot tönkretevő fehérgalléros bűnözőket. Itt persze nem az olyan kis halakról van szó, mint a holocausttal viccelődő Zuschlag János, hanem a beismerten szélhámos, mutyizással és adócsalással milliárdossá váló Gyurcsány Ferenc, a vállalkozókat tönkretevő és öngyilkosságba kergető Bajnai Gordon, vagy az OTP-t kisajátító Csányi Sándor kaliberű nagyobb halakról. Nem szabad elfelejteni, hogy Princz Gábort is az első Orbán érában eresztették ki a hálóból. Már az is előre lépés lenne, ha az Oszkó villát sziklakertté alakíttatnák az építési engedélyeket semmibe vevő tulajjal, de hát ez ugye nem Horvátország. Orbán egyszerűen kishal ezen nagy halakhoz képest.


6- Orbán kormánya nem tud könnyíteni az átlag emberek terhein, nem tudja megállítani a középréteg elszegényedését. Ehhez ugyanis a gyarmati szintről kéne elmozdulni, de ez hazai vállalatok, kereskedelmi és pénzügyi hálózatok nélkül lehetetlen.


7- Orbán kormánya nem tudja helyreállítani a jogállamiságot és rendet. Ehhez a közerkölcsöt kellene megerősíteni, mindenekelőtt példamutatással, ami az erkölcstelen múlthoz ezernyi szállal kötődő vezetőréteg miatt tűnik ’mission impossilble’-nek. A megtisztuláshoz tiszta arcok kellenek, nem újrasminkeltek. Orbán megélhetési ugyanúgy képtelen hátralépni mint Vona vagy Gyurcsány amíg kintről nem koppint valaki az orrára, mint ez utóbbinak.


8- Orbán kormánya nem tudja megmenteni az oktatást, bár jó felé tapogatóznak a Bolognai rendszer liberális hátulütőit illetően. A fő probléma azonban sajnos ma már a tanári szakma gyorsan romló színvonala. A követelmény rendszer egységesítése mellett lényeges lenne a tanári hivatás becsületének visszaadása, a tanárok felelősségérzetének megerősítése. Az oktatás színvonalát a középiskolákkal bezárólag viszonylag gyorsan lehetne erősíteni, az egyetemeknél azonban súlyos a helyzet. A liberális oktatás következményeként sok egyetemi tanár azt oktat amit akar és olyan színvonalon ahogy akar. Komoly külföldi egyetemeken a lemorzsolódási arány 10% alatt van, nálunk sokszor ennyien végeznek.

A hazai vállatok háttérbeszorulása ill. megszűnése valamint a kontraszelekció jelentősen degradálta a magyar értelmiség tekintélyét, ami kihat a vezetők képzésére is. Az egyetemeknek ugyanakkor nehezebb együttműködő és támogató partnert találni a kutatásaikhoz. A magyar vállalatok hiányát, elzárkózását (sokszor a takargatni valók miatt) a középiskolák is megérzik a tanulók szakmai gyakorlatának szervezésénél.

9- Az egészségügy falaiba bár beletörött Gyurcsányék csákánya, az okozott károkat azonban nem valószínű, hogy Orbán kormánya helyre tudja hozni. Ehhez ugyanis vagy az ’átkos’ alapokhoz kéne visszanyúlni, vagy Kubai tanulmányutakat kéne szervezni, amit az egészségügyet privatizálni szándékozó nyugati befektetők nyilván nem engednek.


10- Orbán kormánya nem tud több munkahelyet teremteni, mert ahhoz vissza kéne szorítani a külföldi vállalatok arányát, ill. meg kellene erősíteni a hazai kereskedelmet (hazai termelés –hazai fogyasztás összekapcsolása a hazai kereskedelemmel – a kereskedelem a kulcstényező).


11- Az Orbán kormány nem tud javítani a hajléktalanok helyzetén és arányán, mert nem fogja tudni megvédeni a középréteget az elszegényedéstől- fentiek miatt.


12- Orbán kormánya nem tudja megakadályozni az ország kiárusítását. A középréteg elszegényedése és magyar vállalatok gyengesége miatt az ország külföldi befektetők prédájává vált. Jogi eszközökkel az ország kiárusítását csak halogatni lehet.


13- Orbán kormánya nem tudja megerősíteni a magyar társadalmat (sem jogaiban sem anyagilag), mert ebben a külföldi befektetők és hazai újgazdag réteg ellenérdekelt.


14- Orbán kormánya nem tudja kikényszeríteni az offshore számlákra kimentett nemzeti vagyon hazahozatalát. A pénzmozgás liberalizálása offshore cégek segítségével az országok kifosztásának alapvető eszköze (Wall Street stratégia). A pénzkimentés lehetőségének biztosításában a külföldi bankok mellett érdekeltek a cinoisták (izraeli offshore üzletek, számlák) és a politikai ’elittel’ összefonódott fehérgalléros bűnözők.


15- Orbán kormánya nem tudja megakadályozni, hogy Magyarország cionista kifizető hely legyen. Gyurcsány Ferencék semmibe véve a történelmi tényeket holocaust kártérítést fizettek az SZDSZ-MSZP-hez közelálló MAZSIHISZ-nek amivel gyakorlatilag felelősnek tüntették fel a magyar népet a németek által elkövetett népirtásért. A Gyurcsány kormány az ország szorult gazdasági helyzete ellenére jelentős kifizetéseket eszközölt cionista szervezeteknek.

Az Izraelbe áramló pénzmennyiséget becsülni is lehetetlen. Orbán Fidesze szoros kapcsolatokat ápol az izraeli Likud párttal, hallgatólagosan támogatja Izrael apartheid politikáját.

16- Orbán kormánya a nemzeti tudat védelme érdekében nem fog síkra szállni a közerkölcs romboló, tudatbefolyásoló (népbutító) fő média csatornák ellen. Saját népszerűsítésük reményében inkább együttműködnek a ’kizárólagosan’ mindenhol ott levő, mindenről tudósító, mindenről véleményt alkotó celeb és gigasztár ’announcerekkel’. (ld. Rogán Antal jedi lovag virtusa, Orbán labdazsonglőri képességei stb. a ’kié a gyerek’ talkshow-k és 12+ -os szexjelenetekkel és erőszakkal spékelt kommerszek között).


17- Orbán kormánya nem fogja kivizsgáltatni Bajnai Gordon alkotmány és demokrácia ellenes megválasztását. Bajnait hivatalosan konstruktív bizalmatlansági indítvány alapján nevezték ki, de ennek egyik feltétele sem állt fenn. Bajnait valójában Gyurcsány Ferenc neveztette ki önhatalmúlag, törvénytelenül. Bajnai törvénytelen kinevezése felveti a köztársasági elnök, az alkotmány bírák és legfőbb ügyész felelősségét, de felelősség terheli Orbán Viktort is tehetetlensége miatt.


18- Orbán kormánya nem fogja kivizsgáltatni a 2006 októberi rendőri brutalitásokat és nem fogják felelősségre vonni az azokért felelős rendőri és politikai vezetőket, Gergényi Péterrel és Gyurcsány Ferenccel az élen.


19- Orbán kormánya nem fogja kivizsgáltatni az IMF országba érkezésének körülményeit, a pénzintézetnek az ország eladósításában játszott szerepét, a 80-as években keletkezett 20 milliárd dollárnyi adósság valódi okait.


20- Orbán kormánya a rendszerváltás óta eltűnt nemzeti vagyon és a ma már 200 milliárd dollár körül cammogó adósság keletkezésének körülményeit sem fogja vizsgálni.


21- Orbán kormánya nem fogja vizsgálni a rendszerváltást és a ’kommunisták’ hatalomátmentését ill. Antal Józsefnek abban játszott szerepét. (Az ejtőernyőzéshez valójában Antall biztosította a terepet.)


22- Orbán kormánya nem fogja kivizsgáltatni a tavalyi magyar H1N1 botrányt, annak ellenére hogy az akkori egészségügy miniszter érezhetően üzleti okok miatt folyamatosan félretájékoztatta az országot, jelentős egészségügyi kockázatnak kitéve a lakosságot.


22- Orbán Viktor nem fogja tisztázni a Fideszt a Schlecht Csaba és hasonló komprommittáló ügyek kapcsán, és nem fog megválni az olyan belső körhöz tartozó emberektől sem mint a gazdasági baklövéseiről és nő ügyeiről elhíresült Deutsch Tamás vagy egyéb kétes múltú, szerencsétlenül nyilatkozgató, hasznos tevékenységre képtelen slepp tagoktól.


23- Orbán nem fogja a parlament létszámát az általa korábban ígért 200 fő alá szorítani.


24- Orbán Viktor nem akarja helyreállítani, ill. megerősíteni demokráciát, a társadalmi ellenőrzést. Orbán elsősorban az őt támogató gazdasági-politikai csoportosulásoknak akar megfelelni. Jól példázza ezt Pintér Sándor kinevezése.


25- Orbán kormánya nem fogja hazarendelni Afganisztánból az indokolatlanul ott levő magyar katonai kontingenst.


26- Orbán kormánya nem fogja létrehozni az ország védelmét ellátni képes katonaságot és elhárítást.


27- Orbán kormánya nem lesz képes egyenrangú (nem alárendelt) nemzetközi kapcsolatok kiépítésére egyik relációban sem.


28- Orbán kormánya képtelen lesz komolyabb gazdasági kapcsolatokat létrehozni az USA (EK) hatáskörén kívül eső országokkal.


29- Orbán Viktor kormánya nem fogja tudni talpra állítani az országot, mert meghatározó politikusai képtelenek a magyar társadalom és ország érdekeit saját önös érdekeik elé helyezni.


Archimédesz mondta valamikor, hogy minden változik, ill. hogy kétszer ugyanabba a folyóba lépni nem lehet. Politikusi szinten is igaz ez az állítás, hiszen a 20. század két legjelentősebb álamfője, Kádár János és Horthy Miklós is sokat változott az évek folyamán.

(Horthy bebörtönözte, megfosztotta katonai rangjától az országot hősiesen védő Stromfeld Aurélt, de később folyósíttatta nyugdíját özvegyének, majd azok ellen állt szövetségbe akik tulajdonképpen hatalomra juttatták. Kádár nem roppanva össze Brezsnyev és az orosz konzervatívok nyomása alatt, ha akaratlanul is de reformjaival Gorbacsov példaképeként végül jelentős szerepet töltött be az orosz blokk szétrobbantásában.)

Orbán Viktor vajon mekkora változásra képes az ország érdekében. Orbán helyzete annyiban hasonló Kádáréhoz vagy Horthyéhoz, hogy az ország érdekeit most is azok ellen kellene érvényesíteni akikhez személyesen kötődik. A jelenlegi gyalázatos helyzetért Orbán felelőssége vitathatatlan, hiszen már több mint 20 éve vezeti azt az ellenzéket, ami tehetetlen volt az országot fosztogató, hazugságokkal és csalással manipuláló politikai csoportosulással szemben.

Nyolc év alatt persze sokat változhat az ember…



Across(politaktika)





Magyarok Szövetsége


Szegedi Csanád:Egy magyar nemzetárulóval akarják megnyittatni a románok a ciános szörnybányát




Miután az Európai Parlament jobbikos szavazatokkal együtt nemrégiben állásfoglalásban szólította fel az Európai Bizottságot, hogy 2011 végéig az EU minden tagállamában tiltsa be a természeti és épített emberi környezetet, egészséget bizonyítottan fenyegető cianidos bányászati technológiát. A román hatalom és kiszolgálói viszont ismét kimutatták foguk fehérjét.

Az Erdélyt számos módon romboló,és többek közt környezetpusztító mindenkori román kormány a jelek szerint mindenáron meg akarja nyitni a verespataki, cianidos bányát. S ahogy megszokhattuk, a piszkos munkát a magyarul is beszélő Markó Béláékkal, a 20 éve minden magyar érdeket eláruló RMDSZ vezetőségével akarják elvégeztetni, arcul csapva a teljes magyarságot. Borbély László romániai környezetvédelmi miniszternek esze ágában sincs végleg betiltani az ökológiai katasztrófát előidéző beruházást, ellenkezőleg a Verespatakot és környékét tönkretevő multicég és román gazdái nyomására a ciános bánya megnyitását készíti elő.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom követeli, hogy a magyarországi kormányzat az Európai Unióval közösen azonnal és határozottan lépjen fel annak érdekében, hogy megakadályozza a 10 évvel ezelőtti nagybányai és tiszai vegyi katasztrófa megismétlődését. A Jobbik szigorított törvényeket javasol Európa szerte annak érdekében, hogy a profitorientált, környezetszennyező multinacionális cégek ne tehessék tönkre közös természeti kincseinket.



Szegedi Csanád európai parlamenti képviselő (Jobbik) a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke


Jobbikosok fenyegetett helyzete

2010. június 23., szerda

Latinovits Zoltán és Radnóti Miklós - Nem tudhatom


'Semmi lázadás,de semmit nem engedni'
Trianon Múzeum.Amit egyszer minden magyarnak látnia kell...


Zichy Kastély; 8100 Várpalota, Gróf Apponyi Albert liget 1.(TÉRKÉP)

Kedd-csütörtök: 10.30-16.00 óráig Péntek-vasárnap: 10.30-17.00 óráig Hétfő: szünnap

A Múzeum egész évben látogatható!

Villámposta: kolozsvar@index.hu

Levelezési cím: 8100 Várpalota; Pf.107.
Számlaszám:
11748076-20024602
Adószám:
18933510-1-19

További információ: 30/646-7089 88/372-721

Morvai Krisztinát jelölné államfőnek a Jobbik

A parlamenti frakciókhoz fordult levélben a Jobbik, hogy támogassák Morvai Krisztinát, a párt államfőjelöltjét - közölte Vona Gábor, a Jobbik frakcióvezetője. A közlemény szerint a Jobbik péntek délelőtt 10 óráig várja az Országgyűlés többi frakciójától a további képviselői támogatásokat. Mint írták, a Jobbik országgyűlési frakciójának jelöltjét Molnár Oszkár független képviselő is támogatja. Ahhoz, hogy valaki hivatalosan is köztársaságielnök-jelöltté válhasson, az alkotmány alapján az Országgyűlés legalább ötven tagjának írásbeli ajánlása szükséges. A Jobbiknak 47 országgyűlési képviselője van, ezért önállóan nem tud államfőt jelölni.


Morvai Krisztina honlapja





Vona Gábor felszólalása (2010.06.22.)

ZENE:W. SurdaMann Jr. - Tisztelt ház [Official Music Video] HD


2010. június 22., kedd


Szerkesztők jelentkezhetnek


Ha szeretne szerkesztőként résztvenni az oldal működésében akkor írja meg e-mail címét a jobbikkozosseg@gmail.com címre!

Rövidebb lehet a választási kampány és a kampánycsend is


Már az ősszel esedékes önkormányzati választáson is rövidebb lehet a kampány, kampánycsend pedig csak a szavazás napján lesz 0 órától 19 óráig. Az Országgyűlés hétfőn 257 igen és 99 nem szavazat mellett fogadta el a választási eljárásról szóló törvény érintett passzusainak módosítását fideszes képviselők kezdeményezésére. Az ellenzék és egy KDNP-s képviselő, Habis László nemmel szavazott. Kósa Lajos, Szakács Imre és Kovács Zoltán a jogszabály-módosítást az áprilisi országgyűlési választások technikai lebonyolításának problémáival indokolta. Az Országgyűlés arról is döntött, hogy a törvény sürgős kihirdetését kéri a köztársasági elnöktől.


Az elfogadott változtatások alapján a választást ezentúl legkésőbb nem 72, hanem 60 nappal a szavazás napja előtt kell kitűzni, így 12 nappal rövidülhetnek a választási kampányok. (A kampány a választás kitűzésétől a szavazás napjának kezdetéig tart.)

Változik a kampánycsend időtartama is: csak a szavazás napján 0 órától 19 óráig lesz tilos választási kampányt folytatni. (Eddig nemcsak a voksolás napján, hanem az azt megelőző napon is tiltott volt a korteskedés.)

A választási bizottságoknak a jelöltek, listák nyilvántartásba vételére a korábbi három nap helyett két napjuk lesz. Az eddiginél kevesebb nap áll majd rendelkezésre az ajánlószelvények gyűjtésére is.

A törvény a kihirdetését követő napon lép hatályba.

Új szóvivője és sajtófőnöke van a Jobbiknak

Dúró Dóra mellé ismét egy férfi szóvivőt is választott a párt országos elnöksége Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselő személyében, míg a sajtófőnöki feladatokat Pál Gábor újságíró látja el a jövőben.


Mirkóczki Ádám szociológus, újságíró, a választások előtti években az egri Szent István Rádió szerkesztő-műsorvezetőjeként dolgozott. 2008-ban lépett be a Jobbikba, előbb az Egyházügyi Kabinet vezetője, majd 2009-ben az új erő Heves megyei elnöke lett. Önkormányzati képviselői mandátumáról a pozícióhalmozást tiltó jobbikos alapelv szerint lemondott, miután honatya lett.

Pál Gábor a Magyar Nemzet, majd a Magyar Hírlap újságírója volt.

Volner: kikényszerítjük saját rendvédelmi programunkat


Alig másfél hónapja működik az új országgyűlés, de a Jobbiknak sikerül elérnie, hogy rendvédelmi programjának több fontos elemét végrehajtassa a kétharmados parlamenti többséget birtokló Fidesszel - áll Volner János vasárnapi közleményében.

A jobbikos képvielő a múltat felidézve rámutat: a "megélhetési bűnözőket" korábban a Fidesz és az MSZP is igyekezett kimenteni a szigorú felelősségre vonás alól: a Fidesz 1999-ben (5 ezer forintról 10 ezer forintra), az MSZP pedig 2007-ben (10 ezer forintról 20 ezer forintra) duplázta meg a szabálysértés és a bűncselekmény közötti értékhatárt.

A felelőtlen kormányzati döntések következményeként a korábban bűncselekménynek minősülő lopásokból jóval enyhébb elbírálás alá eső szabálysértések lettek, így a "megélhetési bűnözők" a tetteiket elnéző politikai elittől menlevelet kaptak a szigorú büntetés alól - véli Volner.

A Jobbik azonban úgy látja, mostanában változik a helyzet és úgy tűnik, hogy kisebb változásokkal ugyan, de a Jobbik sikeresen keresztülvitte akaratát: a Fidesz szakít korábbi engedékenységi politikájával és elzárással kívánja sújtani a kisebb értékű lopások elkövetőit is. A nemzeti párt szerint ez jelentős részben az általuk gyakorolt erős nyomásnak köszönhető.

Szintén örvendetes tényként értékeli a Jobbik, hogy a párt és a Magyar Gárda 2008. októberi olaszliszkai rendezvényén meghirdetett "három csapás" hazai bevezetését is. Ennek meghirdetése után másfél hónappal, felpuhítva ugyan, de felbukkant a Fidesz kommunikációjában, majd sikeresen keresztülment a törvényhozáson, rövidesen pedig hatályba lép - mutat rá Volner.

A Jobbik jelentős eredménynek könyveli el a radikális párt által régóta szorgalmazott önfenntartó börtönök bevezetésének gondolatát is. A szabadságvesztésüket töltő bűnözőket értékteremtő munkára kényszerítő kezdeményezést immár átvette a Fidesz, s beemelte a nemrég napvilágot látott kormányprogramjába - nyugtázzák a radikálisok.




barikad.hu

Vona Gábor:"A Jobbikkal már nemzetközi szinten is számolnak" (2010.06.22.)