ÚJ SZAVAZÁS!

2010. július 12., hétfő





Felhívás!


"Az Orpheus Állatvédő Egyesület munkatársai az elmúlt napokban több közösségi portálon találtak olyan tagokat, akik más szélsőségek mellett állatokat kínoztak és öltek meg, majd erről saját készítésű képeket töltöttek fel a profiljukba.

Volt, aki macskákon gázolt át és a tetemről készült fotót büszkén helyezte el a fotógalériájában. Egy másik esetben S. János 15 cickánynak/mezei hörcsögnek szúrta át a fejét, hogy a testére fűzhesse őket. A harmadik kutyákat „tett el láb alól”…

A legmegdöbbentőbb ezekben az esetekben az, hogy az állatkínzók kortársai gratulálnak ezekhez a tettekhez, és bulinak tartották a képek elhelyezését. Hiába a törvényi szabályozás, a terjedő médiahullámnak köszönhetően egyre több állatkínzó eset kerül nyilvánosságra, amelyet a hatóságoknak ki kellene vizsgálniuk. Az Orpheus Állatvédő Egyesület munkatársai találkoztak olyannal is, hogy amikor egy információ elterjedt, utána az egész profil törlésre került, és így már nem lehetett bizonyítani az állatkínzás tényét.

Ezúton kérjük az állatbarát lakosságot, hogy amennyiben állatkínzással kapcsolatos információhoz jutnak, azt jelezzék a rendőrségnek a legközelebbi őrsön személyesen vagy telefonon (rendőrségi telefontanu: 06-80-555-111), vagy a legközelebbi állatvédő szervezetnek, akik megteszik a meglelő lépést az ügyben.

A direkt állatkínzásos esetek felderítésében nagyon fontos, hogy az állatkínzás minden esetben bizonyítható legyen, így ajánlott a fényképet elmenteni, vagy az oldalról egy másolatot készíteni. Így látható lesz az, hogy ki követte el az állatkínzást. Sz.G. / Orpheus Állatvédő Egyesület www.zug.hu - Állatbarát Web Kuckó kapcsolódó információkkal www.ebrendeszet.zug.hu -


Állatvédelem
További információk kérhetők: 06/20/99-59-409"

1 megjegyzés:

jupika2009 írta...

kÜLDJÜK TOVÁBB, LEGALÁBB MI SZERKESZTŐK, ÉN 21 EMAIL CÍMRE MEGTETTEM kÖSZIKE !