ÚJ SZAVAZÁS!

2010. július 13., kedd

Novákfalva: egy megvalósult álom, ahol büszke gyönyörűség magyarnak lenni Akadnak, akik az egész életüket meddő álmodozással töltik, míg mások folyamatosan megvalósítják álmaikat. Ez utóbbiak táborát erősíti Novák Tamás vállalkozó is, aki nem kevesebbet vett a fejébe, mint hogy épít egy, a magyarság őstörténetét és kultúráját bemutató falut.




Az á
lom több mint egy évtizeddel ezelőtt született, az üdülőfalu pedig hat éve nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. Novákfalva – sok hagyományos kistelepüléssel ellentétben – mind a mai napig folyamatosan fejlődik, és a közeljövőben újabb létesítményekkel gyarapodik az üdülőfalu már ma is gazdag szolgáltatáskínálata. Múzeumok, kiállítások és más ismertetők segítik majd a vendégeket, hogy otthon érezzék magukat „kis Nagy-Magyarországon”.

Novákfalvát hiába keresgéljük a térképeken, felesleges kutatnunk utána a magyar helységnévtárban, sehol nem találjuk nyomát. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a falu csak a képzelet szüleménye, csupán azt, hogy az üdülőfalu mesterséges képződmény, egy megvalósult álom. A magyarság őstörténetét és kultúráját bemutató település nagyon is kézzelfogható valóság, amely az Alpokalján, a Vas megyei Velem határán fekszik.

A honlap ITT érhető el.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ehhez csak Gratulálni lehet. Köszönöm szépen a lehetőséget élni fogok vele, ismerős a vidék !