ÚJ SZAVAZÁS!

2010. július 14., szerda

Földlakók (online nézhető dokumentumfilm)

A FÖLDLAKÓK (EARTHLINGS) egy nagyfilm hosszúságú dokumentumfilm az emberiség teljes állatoktól való függőségéről (kiskedvencként, valamint élelem, ruházat, szórakoztatás, és tudományos kutatás céljából), de bemutatja a totális tiszteletlenségünket is eme „nem-emberi segítők” iránt. Az Oscar-díjra jelölt Joaquin Phoenix (GLADIÁTOR) a film narrátora, zenéjét pedig a híres platinalemezes művész, Moby szerezte.


ITT tekinthető meg.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Egyetemen tanuló, állattelepeket (és sertésvágást is)látott állattenyésztő tanoncként felháborítónak találom, mennyire hamisak az állítások az állattenyésztő telepekről, habár lehet hogy csak Magyarországon igényes annyira egy sertéstelep hogy egyetlen sertésen nem láttam ilyen sérüléseket, végtagjaik megvannak, egészségesek, állatorvos figyelme alatt tartja őket, és a gondozók szívüket-lelküket beleadják az állattenyésztésbe, egyenlő rangú feleknek kezelve szarvasmarhát, tyúkot, sertést, stb...
A gondolat nem rossz, hogy felhívjuk az átlagember figyelmét az állatok elnyomására, de engem felkavart és feldühített a film, nem voltam felkészülve egy másfél órás állatkínzás megtekintésére, valamint sok helyzetben enyhén szólva tehetetlennek érzem magam..