ÚJ SZAVAZÁS!

2010. augusztus 14., szombat

Csütörtökön megjelent a Barikád legújabb száma


Vona Gábor: Ki is a puha? - Nemrégiben a HVG egyik újságírója írt egy cikket „Puha vagy, Vona!” címmel, aztán a Heti Válasz legutóbbi címlapjára a következő sorok kerültek: Óvatos duhajok. „Mivé lett a Jobbik keménysége?” A két cím és a két cikk tartalma felettébb egybecseng.
Milliárdos üzlethez, engedély nélküli tevékenységhez adta szavazatát a budavári fideszes önkormányzat - Szokatlan gyorsasággal vásárolta fel egy cég a budai zöldövezetben egy sportcentrum teniszpályáit. A beruházás azóta is áll, a kerület lakói pedig tiltakoznak egy esetleges ingatlanspekuláció ellen. A fideszes önkormányzat szó nélkül tűri a milliárdos
beruházó engedély nélküli tevékenységét.
Harc a vízért - Izraeli érdekeltségű cég korlátozza üdülőtulajdonosok lejutását a Balatonhoz - Vizet! Vizet! – így sóhajtanak fel a balatonvilágosiak, illetve a Balatonaliga Üdülőközössége Egyesület tagjai, akik annak ellenére nem juthatnak le a vízpartra, hogy erre szerződés kötelezi az egykori pártüdülőt, a Club Aligát megszerző izraeli érdekeltségű céget. A lapunk birtokában lévő dokumentumok szerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. bő másfél héttel ezelőtt arról tájékoztatta Zvi Frankot, a Pro-Mot Hungária Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatóját, hogy köteles feltételek és ellenszolgáltatás nélkül a nagyközönség számára a Balaton partjára történő lejutást biztosítani.
Összefonódások, off-shore cégek és haveri körök az energiaszektorban - A Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt. rendkívüli közgyűlésén döntöttek az eddigi vezérigazgató, Mártha Imre visszahívásáról, egyidejűleg Baji Csaba vezérigazgatói kinevezéséről. Baji korábban, 2002 szeptemberéig a Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója volt és az MVM igazgatósági tagjaként is tevékenykedett.
Jubileum a Magyar Szigeten - Már tíz év telt el azóta, hogy a Kismaros és Verőce között található Csattogó-völgyben először megnyitotta kapuit a Magyar Sziget. Azóta több tízezren vettek részt a rendezvényen, ahol a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagjai színvonalas programokkal, a nemzeti oldal számára találkozási lehetőséggel várják a közönséget minden év augusztusának első hetében. Idén a tízéves jubileum alkalmából több meglepetésben volt részük a szigetlakóknak.
Gyógyíthatatlan sebek - A Jobbik büntetné az épített örökséget elherdáló önkormányzatokat - Alaptézisként kimondhatjuk – szinte már-már közhelyszerűen –, az építésügy rendszere működésképtelen. Ennek oka, hogy a jogszabálytenger, alkalmazóinak korrupciója, az úgynevezett fejlesztői tőke nyomása, a közösségi-, és vele együtt az építészeti kultúra, értékrend eltűnése, együttesen életképtelenné teszi. Az igazán nagy probléma az, hogy ennek a torz rendszernek a torzói nem tűnnek el nyomtalanul, mint az emberiség evolúciója számára értékelhetetlen, zsákutcás kísérletek, hanem maradnak velünk gyógyíthatatlan (táj) sebekként. Ennek egy „tökéletes” példája a badacsonytomaji Bazaltbor-Badacsony Kft. borfeldolgozója és borhotelje.
Orosz kém szeretője volt a katonai irodavezető: kémfilmekbe illő botrányok Csehországban - A Mladá Fronta Dnes című cseh napilap egy, angol nyelven is elérhető cikke hatalmas kémbotrányról adott hírt: három magas rangú tábornok nőnemű irodavezetője egy orosz kém szeretője volt. Így a stratégiai jelentőségű NATO-tagországról bizalmas információk kerülhettek az oroszokhoz. Ezek után –nyilván „véletlenül”- cseh titkosügynökök nevei kerültek nyilvánosságra.
Miskolc újjászületése - Szegedi Márton, a Jobbik polgármester-jelöltje a gyárvárosból a magyar kultúra és a biztonság fővárosát teremtené meg Borsodból öko-megyét, Miskolcból a magyar kultúra, a rend és a biztonság fővárosát akarja megteremteni a Jobbik. Szegedi Márton, az új erő miskolci polgármesterjelöltje a Barikádnak elmondta, a megújuló energiaforrások felhasználásával megszüntetnék a város energiafüggőségét. A cigánybűnözés felszámolása mellett a radikális párt célul tűzte ki a korrupt politikusok elszámoltatását.
Gyökér nélkül kidől a fa - Szimbólumok, utalások, jelképek - Szent István örökségéből ennyi marad a XXI. századra? Jogfolytonosság helyett alkotmányreform. Orbán Viktor alkotmánykoncepciót kidolgozó grémiuma csak jelképként fogadja el a Szent Korona-tan és a kereszténység Alkotmányba való emelését. Így a kontinens egyetlen történeti alkotmányát végleg száműzetésre ítélhetik. A forradalmi tervek között ugyanis nem szerepel a jogfolytonosság deklarálása, illetve annak kimondása, hogy a magyar állam folyamatos a történetileg létezett alkotmányos rendszerekkel. Az 1944 márciusában megszakadt jogfolytonosság helyreállításának történelmi lehetősége 1990 után most újra a küszöbön kopogtat, mégsem engedik be.
Magyarnak lenni büszke gyönyörűség - A madjarok 2007-ben rendeztek először kurultajt (törzsi gyűlést), arra egy tizennyolc tagú magyar küldöttség is kiutazott. A Kazakisztánban (a Kazahsztán, kazah, helytelenül használt kifejezéseket a Szovjetunió fennállása idején az oroszoktól vettük át) élő madjarok ősi mondái hasonlóak a mieinkkel, genetikailag is bizonyítottan a rokonaink.
Az ENSZ Emberi Jogok Bizottsága előtt a székelyföldi autonómia kérdése - „Kérem szépenre sehol nem adtak autonómiát” – beszélgetés Dr. Hantz Péter biofizikussal, a Bolyai Kezdeményező Bizottság alelnökével.
Összezárnak Hollywood diktátorai - Egy vicc szerint a zsidóság legnagyobb ünnepe nem a Hanuka vagy a Pészah, hanem sokkal inkább az Oscar-díj átadás. Persze az ember már egy ilyen vicc elmesélésével is kivívhatja magának az antiszemita jelzőt, az viszont tény, hogy Hollywoodban bő száz éve egy vallási identitás uralja a filmgyártást. A viccből kiderül, hogy melyik. Aki nem áll be a sorba, vagy veszi a bátorságot, hogy Jézus szenvedéseiről forgasson filmet, annak szembe kell néznie vele, hogy a filmes uralkodó osztály minden eszközzel megpróbálja ellehetetleníteni, pestiesen szólva: kicsinálni. A hollywoodi elit összezár, kibeszélés nincs.
A gömöri díszműkovács - Hanva a Sajó völgyében fekszik, Felvidéken. Itt él László Ottó díszműkovács, iparművész, a Gömöri Iparosok Társulásának alapító tagja. Szárnyaló lélek és földön járó ember egyszerre. Sokat tapasztalt, alkotó elme, fantáziadús, terveit bátran megvalósító művész.
Időutazás Bosznia tájain - Bosznia-Hercegovina egy izgalmas ország, ahol több kultúra találkozik. Gyönyörű tájak, városok: Mostar, Jablanica, Medjugorje, Szarajevó. Az ország nem tartozik a legkedveltebb turistacélpontok közé, bár ez leginkább előítéletből fakad.
Az önelégült antant kudarca - Nekünk Trianon, a törököknek Sèvres. A frontok összeomlásakor a magyaroknak az áruló Károlyi Mihály és a hadsereget látni nem akaró Linder Béla, majd a gyilkológép Lenin-fiúk jutottak. A törököknek pedig Mustafa Kemál pasa, Gallipoli hőse és a nemzeti hadsereg sikerei az antant által támogatott örmény és görög megszállás ellen. A nagy háborút lezáró békediktátumok közül egyedül a török nemzetnek sikerült megváltoztatni a számukra megalázó szerződést. Igaz, hogy kemény harcok árán, szembeszállva a mohó győztesekkel, de megérte. A törököknek sikerült…
Hogyan tovább? Merre keresni a fényt? - Beszélgetés Dampfinger Irénnel, a vajdasági Szilágyin élő óvónővel - „Száz év. Embertelenségben. És kibírtuk. De hogyan tovább? Merre keresni a fényt?”- olvassuk egy Szilágyin élő ember gondolatait az egyik helyi lapban a templom 100 éves évfordulója kapcsán. Egy falu életében legfontosabb a megmaradás.


A hetilap előfizetési díjai:
- negyed év: 4980 Ft
- félév: 9900 Ft
- egy év: 19680 Ft
Bővebb információ: ujsag@barikad.hu valamint 06-70-619-6810

Nincsenek megjegyzések: