ÚJ SZAVAZÁS!

2010. június 22., kedd

Volner: kikényszerítjük saját rendvédelmi programunkat


Alig másfél hónapja működik az új országgyűlés, de a Jobbiknak sikerül elérnie, hogy rendvédelmi programjának több fontos elemét végrehajtassa a kétharmados parlamenti többséget birtokló Fidesszel - áll Volner János vasárnapi közleményében.

A jobbikos képvielő a múltat felidézve rámutat: a "megélhetési bűnözőket" korábban a Fidesz és az MSZP is igyekezett kimenteni a szigorú felelősségre vonás alól: a Fidesz 1999-ben (5 ezer forintról 10 ezer forintra), az MSZP pedig 2007-ben (10 ezer forintról 20 ezer forintra) duplázta meg a szabálysértés és a bűncselekmény közötti értékhatárt.

A felelőtlen kormányzati döntések következményeként a korábban bűncselekménynek minősülő lopásokból jóval enyhébb elbírálás alá eső szabálysértések lettek, így a "megélhetési bűnözők" a tetteiket elnéző politikai elittől menlevelet kaptak a szigorú büntetés alól - véli Volner.

A Jobbik azonban úgy látja, mostanában változik a helyzet és úgy tűnik, hogy kisebb változásokkal ugyan, de a Jobbik sikeresen keresztülvitte akaratát: a Fidesz szakít korábbi engedékenységi politikájával és elzárással kívánja sújtani a kisebb értékű lopások elkövetőit is. A nemzeti párt szerint ez jelentős részben az általuk gyakorolt erős nyomásnak köszönhető.

Szintén örvendetes tényként értékeli a Jobbik, hogy a párt és a Magyar Gárda 2008. októberi olaszliszkai rendezvényén meghirdetett "három csapás" hazai bevezetését is. Ennek meghirdetése után másfél hónappal, felpuhítva ugyan, de felbukkant a Fidesz kommunikációjában, majd sikeresen keresztülment a törvényhozáson, rövidesen pedig hatályba lép - mutat rá Volner.

A Jobbik jelentős eredménynek könyveli el a radikális párt által régóta szorgalmazott önfenntartó börtönök bevezetésének gondolatát is. A szabadságvesztésüket töltő bűnözőket értékteremtő munkára kényszerítő kezdeményezést immár átvette a Fidesz, s beemelte a nemrég napvilágot látott kormányprogramjába - nyugtázzák a radikálisok.




barikad.hu

Nincsenek megjegyzések: