ÚJ SZAVAZÁS!

2010. december 22., szerda

2010. december 22., szerdaTízezer főnél keresztbe tettek az Egymillióan a magyar sajtószabadságért! FB-csoportnak


2010. december 21-én, a magyarországi sajtószabadságot sárba tipró cenzúratörvény elfogadásának másnapján a fenti névvel Facebook oldal indult" - olvasható nevezett FB-oldal közleménye. Ma délutánig több mint 13 ezren csatlakoztak a csoporthoz, azonban az oldal adminisztrációs rendszerének gazdáját néhány órája letiltották.Pártoktól és kormányoktól független magyar médiát ígér szimpatizánsainak a magát Új szamizdatként megjelenő csoport, amelynek célja, hogy a január elsejétől életbe lépő új sajtótörvény után nyilvánossá tegye a sajtóból valamilyen indokkal száműzött írásokat. Munkájuk zavartalan folytatása néhány órája nem várt akadályba ütközött.
Mint az oldalukon olvasható sajtóközleményben írják, a tízezredik tag elérését követően a következő üzenetet kapták Facebooktól: "A közzétételi jogokat megtagadtuk a Felhasználási feltételek oldalainak megsértéséért." A STOP által megkérdezett aktivistájuk szerint valamilyen FB-szabály áthágására hivatkozva ismeretlen ellenzők jelenthették fel az adminisztrációs rendszer gazdáját, aki jelenleg épp fellebbezést fogalmaz az FB üzemeltetőinek.
A közleményben az áll, hogy a félreértés tisztázása folyamatban van, ám a csoporthoz addig is lehet csatlakozni. Kérnek minden tagot és szimpatizánst, hogy ossza meg e közleményt is az oldalon, hogy minél több újságíróhoz, rajtuk keresztül a széles nyilvánossághoz is eljuthasson a felhívásuk.
Céljuk minden olyan írás, kép és mozgókép összegyűjtése és megjelentetése, mely a cenzúra következtében nem jelenhet meg, vagy megjelenése vélhetően büntetést vonna maga után, így modern kori szamizdatjuk akár több százezer érdeklődőhöz is eljuthat pillanatok alatt.
A FB-csoport oldalának szerkesztői jelzik: szimpatizánsaik itt reklamáljanak a FB adminisztrációs rendszerénél az eljárás ellen.

Nincsenek megjegyzések: