ÚJ SZAVAZÁS!

2010. augusztus 25., szerda

Orbán Viktornak felelnie kell
Budapest, 2010. augusztus 25., szerda (OS) - Az MSZP megdöbbenéssel értesült arról, hogy a szélsőséges Jobbik ismét a cigány kisebbség elleni gyűlöletkeltésben találta meg a politika haszonszerzés eszközét.


A Magyar Szocialista Párt a lehető leghatározottabban elítél minden, a magyarországi kisebbségek, köztük a cigányság ellen irányuló rasszista, kirekesztő, szélsőséges megnyilvánulást, egyúttal minden parlamenten belüli és azon kívüli erőt a Jobbiktól való egyértelmű elhatárolódásra szólít fel.65 évvel az utolsó nemzetiszocialista koncentrációs táborok felszámolása után



Magyarországon a törvényhozói hatalom birtokába jutott egy párt, amely szellemiségét és immár konkrét elképzeléseit tekintve is a 40-es évek borzalmaiért felelős szélsőjobboldali politika továbbvivője.A szocialisták álláspontja szerint a visszaeső bűnelkövetőknek egy jogállamban nemzeti, etnikai, vallási hovatartozástól függetlenül a börtönben van a helyük. Az MSZP minden, magát demokratikusnak tartó politikai erőt felszólít arra, hogy kövesse a gyűlöletkeltőkkel szembeni világos és egyértelmű elhatárolódásban. A Magyar Köztársaság kormányának tagjaitól és különösen Orbán Viktor kormányfőtől pedig elvárja, hogy személyesen is kiálljon a több mint félmilliós magyar cigány kisebbség emberi méltósága mellett.

Nyakó István szóvivő

Azt mondjuk itt a Rábaközben ilyenkor:- mindig a szorult helyzetben lévő kutya vicsorog, a szabad csak incselkedik az emberrel.

Isten áldja meg Magyarországot ! ne a Szocialisták.



Nincsenek megjegyzések: